Esteu aquí

El Prat condemna l’assassinat d’una dona i rebutja la violència masclista

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i convoca una concentració aquest dilluns a les 19 h a la plaça de la Vila

dilluns, 2 desembre, 2019 - 14:15

L’Ajuntament del Prat, en nom de la ciutat, manifesta el seu condol i condemna l’assassinat de la veïna Y. S., presumptament a mans del seu marit. El consistori ha decretat tres dies de dol oficial.

Y. S. ha estat trobada morta amb senyals de violència aquest matí al seu domicili per part de la Policia Local. El marit ha estat detingut. La dona rebia atenció jurídica i psicològica des de l’estiu per part del Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). També havia estat atesa pels serveis d’Acció Social i pels Mossos d’Esquadra. No hi havia cap denúncia prèvia per violència masclista.

Concentració a la pl. de la Vila

Per manifestar el rebuig a la violència masclista s’ha convocat una concentració pública a la plaça de la Vila aquest dilluns, 2 de desembre, a les set del vespre.

L'Ajuntament fa una crida al conjunt de la societat perquè s’impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per petita que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent les violències masclistes. Qualsevol dona que pateixi violència masclista té a la seva disposició el Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones.

La corporació municipal també fa una crida a les dones perquè demanin l’ajut necessari davant de qualsevol indici de perill. No hi ha cap circumstància que justifiqui la violència masclista. Totes les dones tenen el dret de viure una vida plena i lliure -com també el tenen els seus fills/filles- sense patir cap tipus de discriminació ni veure’s sotmesos a l’opressió i a la violència. A qualsevol dona que pateixi qualsevol mena de violència masclista, l’Ajuntament li vol recordar que la ciutat està i estarà al seu costat.

Serveis especialitzats

Recordem l’existència, entre altres, del serveis especialitzats com la línia telefònica gratuïta 900 900 120 i dels serveis municipals d’informació i atenció a les dones, SIAD, que les poden atendre al telèfon 93 379 0050 (extensions 5600 i 5613). Ofereixen assistència psicològica immediata i especialitzada. Amb aquest suport, es pot prevenir la violència masclista, així com contribuir al procés de reparació de les seves conseqüències traumàtiques.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia de la Prescripció Social amb un acte al Cèntric

L’acte comptarà amb testimonis de la comunitat i la participació de...
Ple de febrer de 2024

dijous, 29 febrer, 2024 - 22:15

El Ple del Prat dona llum verda al Pla d’Actuació Municipal amb el suport de tres quartes parts dels membres

Als vots favorables dels regidors i regidores dels grups polítics que...
Dia Internacional de les Dones

dijous, 29 febrer, 2024 - 22:00

L'Ajuntament se suma a la declaració del Consell de Dones del Prat amb motiu del 8-M

El text, que ha rebut el suport del plenari municipal, reivindica la...