Esteu aquí

L'Ajuntament del Prat pren mesures per prevenir un rebrot de COVID-19 a la ciutat

El consell assessor del Pla d’Emergència municipal ha pres la decisió després d'estudiar les dades d’evolució dè l'epidèmia al nostre entorn

dijous, 16 juliol, 2020 - 15:15

Les dades d'evolució de l'epidèmia de COVID-19 als municipis del nostre entorn ha portat al consell assesor del Pla d'Emergència municipal del Prat a prendre una sèrie de mesures preventives contra un possible rebrot dels contagis a la nostra ciutat, que de moment no s’ha produït.

Suspensió de l'acte de dol i no autorització d'actes a l’espai públic

Se suspèn l'acte públic de condol previst per al diumenge 19 de juliol al camp de futbol del CEM Estruch. Així mateix no s'autoritzaran activitats organitzades a l’espai públic de caràcter cultural, d'espectacle públoc, esportiu o d’oci nocturn.

S’anul·la el servei de patis oberts i es tanquen les pistes esportives a l’aire lliure que hi ha al parc Nou, la Granja i als jardins de la Ribera.

D'altra banda, es mantenen les activitats culturals i programades en equipaments culturals i Centres Cívics.

Es recomana reduir la mobilitat i limitar les activitats

Així mateix, l’Ajuntament recomana a la ciutadania reduir la mobilitat tot el que sigui possible, no fer trobades de més de 10 persones en l’àmbit privat o el públic excepte les activitats organitzades amb mesures de seguretat, i seguir les normes de prudència i higiene que es recorden al final d’aquesta peça.

Limitació de l'aforament de la platja

L’aforament màxim de la platja es limita per evitar que s'hi produeixen aglomeracions i s'hi puguin guardar les distàncies de seguretat. Com a conseqüència, és posible que els talls de la carretera d'accés es produeixin més sovint i abans que fins ara.

Reforç del control policial 

La Policia Local reforça el control del compliment de les mesures sanitàries, com l’ús de la mascareta a l’espai públic, on és obligatori.

Es mantenen les activitats d'estiu infantils i juvenils

Com a altres municipis, i seguint els criteris del ProciCat, es mantenen les activitats que es fan prenent estrictes mesures de garantia sanitària i que impliquen contacte entre grups habituals de persones, com les activitats d’estiu per a infants i joves.

Cap rebrot al Prat

Aquestes mesures s’han pres de forma preventiva, atenent al context sanitari i tenint en compte els rebrots que s'han produït a indrets propers com l'Hospitalet, Barcelona i Cornellà. 

Al Prat, on de moment no s’ha registrat cap rebrot, hi ha hagut onze casos nous de COVID-19 entre els dies 1 i 15 de juliol, xifres molt llunyanes a les que s’han donat als municipis abans esmentats. 

L'Ajuntament del Prat està en contacte permanent amb els responsables territorials del Departament de Salut de la Generalitat per identificar qualsevol repunt que pugui fer intuir un rebrot.

Responsabilitat, distància, higiene i mascareta

L’Ajuntament reitera, a més a més, la seva crida a la ciutadania a actuar amb responsabilitat i compromís individual per evitar un rebrot de la COVID-19 com el que s’està vivint en molts indrets. La millor manera d'actuar per part de la població per prevenir contagis és mantenir la distància física de seguretat entre presones, portar mascareta i rentar-se sovint les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic.

Comunicació al CatSalut

L’Ajuntament comunicarà al Servei Català de la Salut, amb el qual està en contacte permanent, aquestes mesures de prevenció.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 2 març, 2021 - 09:30

Fort descens dels grups escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat

dilluns, 1 març, 2021 - 15:00

Comença la nova Sala Gran Virtual

La gent gran de la Sala Gran Virtual de la Palmira ha estat treballant durant...