Esteu aquí

L’Ajuntament agraeix a entitats i ciutadania la cooperació per garantir la seguretat aquest passat cap de setmana

La responsabilitat del teixit associatiu i del veïnat ha evitat situacions de risc com celebracions o aglomeracions de persones

Focs artificials de dilluns a la nit.

dimecres, 30 setembre, 2020 - 09:45

Aquest cap de setmana passat s’havia d’haver celebrat la Festa Major del Prat, finalment suspesa degut a la situació d’emergència sanitària en què ens trobem. L’Ajuntament vol agrair públicament a les entitats i a la ciutadania en general la cooperació i el compromís que, de manera molt majoritària, han mostrat durant aquests dies, actuant amb responsabilitat i solidaritat per evitar la propagació de l’epidèmia. Gràcies al compromís del teixit associatiu i del veïnat pratenc s’han evitat situacions de risc com celebracions multitudinàries o aglomeracions de persones.

La situació ha estat molt tranquil·la durant tot el cap de setmana, a excepció de dissabte a la nit, quan hi va haver molts grups de gent dispersos per la ciutat. Amb tot, no es van produir aglomeracions grans de persones a l’espai públic, que era el risc principal a evitar.

Dispositiu policial

A  nivell policial, de divendres a dilluns es va desplegar el mateix dispositiu de Policia Local i Mossos d’Esquadra que s’hagués establert si hagués tingut lloc la Festa Major, per evitar aglomeracions i comportaments de risc en l’actual context sanitari.

Focs artificials

Els focs artificials de dilluns a la nit es van haver de tirar pocs minuts abans del previst per no interferir en el trànsit aeri, per indicació dels gestors de l’aeroport. Amb aquests castells de focs, l’Ajuntament ha volgut agrair a la ciutat el seu comportament, aproximar a cada casa la possibilitat de veure els focs des del balcó o els terrats i, alhora, expressar la voluntat de poder tornar a celebrar la Festa Major amb més alegria que mai l’any vinent si la situació ho permet.

Els focs es van tirar des de cinc punts diferents de la ciutat (aparcament de darrere de l’Església de Sant Pere i Sant Pau, escoles Josep Tarradellas, Jacint Verdaguer i Pepa Colomer,  i CEM Julio Mendez) de manera que tothom els pogués gaudir des de finestres, balcons o terrats, sense sortir de casa.

Banderes i xarxes socials

Tot i que la Festa Major no s’ha pogut celebrat, molts veïns i veïnes de la ciutat han penjat banderes del Prat a les seves finestres i balcons. Així mateix, moltes entitats i persones a títol individual han recordat la Festa Major a les xarxes, tot expressant les ganes de celebrar-la l’any vinent als carrers i places.

El vídeo sobre la suspensió de la Festa Major d’enguany en el qual participen entitats de la ciutat ja porta més de 12.600 visualitzacions a Facebook, 9.500 a Instagram, 700 a Telegram i 700 a Youtube.

Una suspensió inevitable

La suspensió de la Festa Major de 2020 va ser presa per unanimitat de les forces polítiques municipals en sessió plenària de l’Ajuntament, per recomanació del Consell Assessor del Pla d’Emergències municipal. La decisió es va prendre després de dialogar amb les entitats de la ciutat implicades en la Festa Major, amb qui els serveis municipals de Cultura van estar treballant en els darrers mesos, i de comú acord amb elles.

El pressupost que s’ha estalviat amb la suspensió de la festa major d’enguany es dedicarà, d’una banda, al fons de contingència per fer front a la crisi de la covid i, de l’altra, a donar suport al teixit artístic i cultural. Així mateix, aquesta tardor els equipaments culturals de la ciutat estan reprenent la seva programació, que està sent publicada aquests dies, i que permetrà seguir prestant suport a aquest teixit.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 18 gener, 2021 - 12:15

Prat Activitats Salut, a casa

Activitats obertes a tota la població

dilluns, 18 gener, 2021 - 10:00

La primera setmana escolar després de festes acaba amb només 5 grups bombolla confinats

Tots els centres educatius de la ciutat segueixen oberts

dilluns, 11 gener, 2021 - 10:15

Nous ajuts de l'Ajuntament a empreses i autònoms per fer front a l'impacte de la covid

Els nous bons per aixecar o mantenir aixecada la persiana es poden sol...