Esteu aquí

La Ricarda, escenari del nou videoclip del pratenc Alfred Garcia

El paisatge de la finca de la Ricarda és un espai audiovisual de primer ordre. En els últims 10 anys, s’ha realitzat més de 220 rodatges o sessions fotogràfiques a la Ricarda i als espais naturals del delta.

Alfred nou videoclip

divendres, 25 juny, 2021 - 11:15

El cantautor pratenc Alfred Garcia ha estrenat   Praia Dos Moinhos, videoclip del single de seu nou esperat segon disc. El videoclip s'ha rodat íntegrament a  la nostra ciutat, a la finca de la Ricarda. Aquest paratge, actualment amenaçat pels plans d'Aena d'ampliar l'aeroport, és un espai natural insubstituïble pel seu valor mediambiental juntament amb la Casa Gomis, un dels exponents més importats de l’arquitectura racionalista a Catalunya. Per aquest motiu, s’ha convertit en una localització de molt interès per productores audiovisuals nacionals i internacionals. Un exemple d’això han estat els rodatges de llargmetratges com ara The Gumann, protagonitzada per Sean Penn, i sessions fotogràfiques per a catàlegs de moda de primera ordre.

Si voleu més informació sobre els plans d'Aena que amenacen la Ricarda o voleu sumar-vos a la declaració en contra d'aquest projecte que implicaria la seva destrucció, podeu fer-ho aquí.

El Prat, entre els tres primers municipis de Catalunya en rodatges

Ja a la dècada dels anys 60, la finca de la Ricada ja va ser l'escenari de rodatge de la pel·lícula Les paries de la gloire, d'Henri Decoin, segons assenyala l'historiador pratenc Jordi Ramos. La Ricarda va recrear la Indoxina en un context de Segona Guerra Mundial, concretament en 1944 a la campanya d'Alsàcia. 

Molts dels rodatges realitzats a la Ricarda també s’estenen a la resta dels espais naturals del delta. Actrius, actors o cantants coneguts arreu del món han treballat a la nostra ciutat rodant pel·lícules o videoclips o participant en sessions fotogràfiques. Scarlett Johansson, Mark Strong, Belén Rueda, Sergi López, Mario Casas, Maria Valverde, Clara Lago, Malú, Àlex Brandemühl, Malú, Mercè Pons o Roger Coma en són els exemples dels darrers 10 anys. Pel que fa als directors i directores que han treballat a la nostranomés als espais naturals en destquem: Pierre Morel, Jorge Dorado, Marcelo Piñeiro, Fernando González Molina, Kike Maíllo, Laura Ferrés, Jorge Peña, Jaime Rosales, Ventura Pons i Francesc Bellmunt, entre d'altres. 

La nostra ciutat és manté en els darrers cinc anys, entre els tres primers municipis de Catalunya en quan a nombre de rodatges acollits.  Els espais naturals, la platja, el Parc del Riu, el Pont Nelson Mandela, el Parc Nou, etc.  ofereixen una bona oportunitat per realitzar rodatges únics al costat de la capital catalana. L’Ajuntament, a través del programa municipal El Prat Film Office,  promou aquesta activitat amb l’objectiu de donar visibilitat a la riquesa i la coneixença del nostre territori. 

Per últim, cal destacar que els rodatges al nostre territori repercuteixen també a la nostra ciutat ja que generen activitat econòmica directa amb el pagament de les taxes corresponents o amb el consum o compres que es fan als nostres comerços o restaurants.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...