Esteu aquí

La qualitat de l’aigua de la platja, excel·lent

Ja ha acabat l’aportació de sorra, enguany s’han abocat un total de 100.000 m3 i durant el cap de setmana està previst que s’instal·li la quarta guingueta de la platja. Us recordem que els vehicles amb el distintiu de resident tenen dues bosses d’aparcament exclusiu: un al començament de la platja, i l’altre, al costat del CRAM.

Gossos a la platja

divendres, 2 juliol, 2021 - 11:15

Segons els resultats de la última anàlisi, la qualitat de l’aigua de la platja del Prat continua sent excel·lent i la temperatura és 22ºC. D’altra banda, ja ha finalitzat l’aportació de sorra al nostre litoral: es tracta d’una acció amb l’objectiu de compensar la regressió de la platja provocada per les dàrsenes portuàries. Les feines van començar a principis del mes de juny, des de l’espigó de l’Illa i en direcció Viladecans i s’ha anat desplaçant cap al sud.

Igual que la resta de temporades de bany, l’arena prové de la zona de Port Ginesta, a Sitges, on la dinàmica marina fa que s’acumuli força volum de sorra. Amb aquestes feines enllestides, ja és possible el muntatge de la guingueta Iguana, molt propera al Centre Municipal de Vela.

Aparcament exclusiu per a residents

Com sabeu, el funcionament de la platja durant aquest estiu és ben diferent a d’altres anys degut al canvis que l’Ajuntament s’ha vist obligat a practicar després de les sentències fermes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que prohibeixen l’aparcament a la costa. Per aquest motiu, s’han habilitat noves zones d’aparcament, dues d’elles són d’ús exclusiu per a les persones que tinguin el distintiu de resident: una, al costat del CMV, i l’altre, al CRAM.

Amb tot, durant el cap de setmana, recomanem aparcar el cotxe a les bosses inicials del passeig de la platja i utilitzar l’autobús llançadora per trobar el lloc desitjat per l’estança i el bany. A més a més, funcionen a ple rendiment els autobusos PR3 i Platjaexpress, així com els aparcaments vigilats de bicicletes.

Nova dutxa per a gossos a la platja

Amb la nova temporada de bany, el nou pla d’usos de la platja permet que els gossos puguin estar-hi i banyar-se, de 20h a 8h, entre els accessos 22 i 24. En aquesta zona, els gossos també poden fer servir la nova dutxa especial, que ajudarà a mantenir una bona higiene, tant a dins com a fora de la platja.

Nova programació de la Ludoteca Ambiental

Per últim, cal ressaltar que continua el cicle d’activitats de la Ludoteca Ambiental. Es tracta de tallers molt diversos adreçats a famílies amb infants entre 5 i 10 anys i tracten temes com ara la coneixença de les tortugues marines i el fons marí, art amb elements naturals, etc. Totes aquetes activitats són gratuïtes i guiades per educadors i educadores.

Per a més informació sobre la platja, poden consulta el portal web elprat.cat/laplatja

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...