Esteu aquí

Nova configuració de les places d'aparcament a la platja

A conseqüència d’un mandat judicial, s’han hagut d’eliminar les més properes al mar. Per compensar-ho, l’Ajuntament habilitarà noves places en llocs diferents, moltes d’elles exclusives per a residents al Prat

No sempre és necessari ni convenient anar a la platja del Prat en cotxe. La bici o l’autobús són molt bones opcions per arribar-hi des de qualsevol punt de la ciutat.

divendres, 28 maig, 2021 - 10:45

Dues sentències que recentment han esdevingut fermes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han dictaminat, a instàncies de la Dirección General de Costas de l’Estat, que bona part de l’aparcament de la platja està situat en una zona qualificada com a marítimo-terrestre, on la llei prohibeix aparcar. La resolució afecta totes les places que s’estenen al llarg de les platges de Can Camins, la Roberta i el Remolar, és a dir, al llarg de tot el passeig i a l’aparcament del final (consulteu el plànol enllaçat al final d'aquesta informació).

En compliment de les sentències, l’Ajuntament s’ha vist obligat a configurar de nou tots els elements d’accés i estacionament al litoral per garantir-hi la bona accessibilitat en cotxe, especialment per a la ciutadania pratenca.

Places exclusives per a residents i zona verda gratuïta

A partir d’ara, per tant, no es podrà aparcar entre el Centre Municipal de Vela i el CRAM ni a la bossa d’aparcaments del final del passeig. A la platja de la Roberta (entre el CRAM i el final) s’haurà d’aparcar en línia i no en bateria com fins ara.

Per compensar aquesta pèrdua, l’Ajuntament ha habilitat tres noves bosses d’aparcament: dues al voltant del Centre de Vela i una altra al costat del CRAM. Dues d’aquestes bosses seran exclusivament per a vehicles de residents al Prat amb distintiu, en horari de 9 a 21 h. Els cotxes que vinguin de fora, per tant, no hi podran aparcar i ho hauran de fer, pagant, a les places de zona verda (gratuïtes per a la gent del Prat).

Llançadora gratuïta

Per moure’s al llarg de la platja hi haurà un autobús llançadora gratuït que anirà fent trajectes entre les bosses d’aparcament del principi del passeig fins al final, ja tocant a la platja del Remolar. Aquesta llançadora farà tres parades.

Autobusos a la platja

Les línies d’autobús PR3 i Platja Exprés funcionaran enguany com els darrers estius, connectant la ciutat i la platja amb una freqüència de pas combinada de 30 minuts.

Aparcament de bicicletes vigilat

Com ja es va fer l’estiu passat, enguany hi haurà tres aparcaments vigilats per a bicicletes, una de les millors maneres d’arribar a la platja amb tranquil·litat i garantia de trobar lloc on deixar la bici. L’aparcament situat al costat del CRAM funcionarà tota la setmana i els situats als extrems del passeig, només en cap de setmana.

Nova zona lúdica

L’antic aparcament del final de la platja esdevindrà una àrea d’esbarjo. De l’1 de juliol al 31 d’agost s’hi faran activitats dirigides per a infants. També s’hi crearà una zona de pícnic, s’hi posaran taules de tennis taula, una jugateca ambiental, elements de cal·listènia i un dels aparcaments vigilats per a bicicletes.

Les guinguetes, a partir del 4 de juny

Està previst que el primer cap de setmana de juny obrin quatre guinguetes a la platja de Can Camins. Com l’any passat, els horaris i serveis estaran subjectes a les normes decretades segons l’evolució de la pandèmia. La platja comptarà també amb uns nous mòduls de socorrisme que gaudiran de més espai: una sala de cures, taquilles, lavabos, magatzem i una pèrgola per garantir la protecció de l’equip de vigilants. L’accés està adaptat a les persones amb diversitat funcional que ho necessitin.

Gossos, pesca i platja naturista

Els gossos podran banyar-se al mar entre les 20 h del vespre i les 8 h del matí, a la platja de Can Camins, entre els accessos 22 i 24. Fins ara només podien anar a determinats indrets de la platja entre els mesos d’octubre i abril.

D’altra banda, l’espai naturista estrena ubicació i passa a la platja del Remolar, guanyant uns 300 metres respecte de l’anterior zona, on la regressió litoral ha estat molt pronunciada.

Finalment, a fi de garantir la bona convivència, no es podrà pescar en cap franja horària del dia entre els accessos 22 i 24. Tampoc no es podrà fer a les platges de la Ricarda, la Ricarda – Ca l’Arana i el Remolar (fora de la zona naturista), ja que són espais protegits (a la resta, només entre les 20 i les 8 h, i a l’espigó de l'Illa, les 24 h). S’unifica així el criteri amb la resta de platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aportació de sorra

Al llarg del mes de juny es farà l’aportació anual de sorra a la platja del Prat, una mesura compensatòria que sufraga el Port de Barcelona com a compensació per la regressió costanera que provoquen els dics porturaris. S’hi abocaran 80.000 m3 d’arena de bona qualitat.

Tota la informació detallada sobre la platja la trobareu al nou espai web elprat.cat/laplatja

Plànol explicatiu

Nova configuració de l'aparcament a la platja del Prat. (pdf - 3694955 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

Neteja

dilluns, 15 juliol, 2024 - 10:00

Els Serveis de neteja i jardineria s’adapten amb l’arribada de les altes temperatures

L’objectiu és evitar els moments de més calor durant el dia. Com ja es va fer...
Bus L22 Bellvitge

dimecres, 10 juliol, 2024 - 11:30

L22 funcionarà durant el mes d’agost

La línia que connecta la nostra ciutat amb l’Hospital Universitari de...