Esteu aquí

La ciència del vol centra les sessions formatives de l’entorn d’aprenentatge del projecte Investiguem, inventem

Docents, equips directius i dinamitzadors dels centres educatius i culturals participants s’han enlairat plegats per enfortir el pensament científic

divendres, 28 febrer, 2020 - 10:00

El passat dijous 23 de gener van iniciar-se les sessions formatives conduïdes per experts en ciència i didàctica del CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) i que, durant quatre jornades, han aportat eines als participants per poder entendre la ciència del vol des d’una mirada integradora.

Aquestes sessions són fruit del treball conjunt amb les escoles, l’institut i els centres cívics participants en el marc del projecte Investiguem, Inventem d’IntersECCions i que aquest curs han acordat iniciar plegats un espai de treball per concretar el desplegament d’un projecte científic en xarxa de ciutat que es dugui a terme el curs 2020-2021 i que tingui com a eix temàtic la ciència del vol. En aquest sentit, es vol posar l’accent en treballar la ciència des de l’àmbit cultural i amb la voluntat de donar continuïtat i reforçar el treball en xarxa que ja es va generar el curs 2018-2019.

Dos eixos de formació 

Les sessions d’entorn d’aprenentatge s’estan organitzant a partir de dos eixos interrelacionats: una primera part de formació en continguts, metodologia i cultura científica, i una segona part per posar en comú les propostes de projectes que cada centre educatiu i cultural desenvoluparà el curs vinent.

Aquestes primeres sessions de caràcter més formatiu s’han realitzat al Centre Cívic Palmira Domènech, que aquest curs s’ha incorporat als altres agents educatius i culturals del projecte (Escola del Parc, Escola Bernat Metge, Escola Galileo Galilei, Escola Charles Darwin, Institut Baldiri Guilera, Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa i Centre Cívic Jardins de la Pau; així com el CRP del Prat i personal tècnic de cultura, d’educació de l’Ajuntament del Prat i del programa IntersECCions).

Han estat unes sessions molt dinàmiques i enriquidores, que han posat l’accent en la importància d’ensenyar i aprendre ciències i en les que també s’ha connectat el pensament crític de l’alumnat per comprendre el món actual amb l’acció educativa, el currículum escolar i el seu entorn més immediat. Visiteu aquest enllaç per veure'n fotografies. 

A partir d’aquí, cada centre educatiu i cultural s’ha posat a elaborar una proposta de desplegament del projecte pel curs 2020-2021 i que compartiran entre tots els agents participants en les següents sessions d’entorn d’aprenentatge. 

Actualment, el projecte Investiguem, Inventem, que va néixer en el marc del laboratori de l’àmbit Científic-Tècnic-Digital desenvolupat durant el curs 2017-2018, és l’únic projecte d’aquest àmbit. Així i tot, a partir del seu desplegament durant aquests darrers cursos i els vincles que s’han generat entre centres educatius i equipaments culturals han sorgit altres iniciatives que desborden el programa Interseccions i que enriqueixen el desplegament a escala de ciutat d’un projecte cultural de caire científic. És el cas del Projecte de Residències de Cultura Digital que acaba de posar-se en marxa al Centre Cívic Jardins de la Pau i que, fruit de les sessions d’assessorament en Scratch del curs passat, compta amb la col·laboració d’exalumnes de l’Escola Charles Darwin.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...
Sant Jordi Fondo d'en Peixo

dijous, 18 abril, 2024 - 14:00

El Parc del Fondo d'en Peixo tornarà a ser l'escenari principal d'un Sant Jordi carregat d'activitats

Nombrosos autors i autores locals han presentat els seus llibres en el marc...

dijous, 18 abril, 2024 - 10:00

Les propostes literàries del Cicle Primavera de Llibres i Lletres nodreixen el Pratilletres

Notable creixement del Pratilletres cada temporada en autors i llibres