Esteu aquí

La 18a Trobada de Dones arrenca amb una xerrada sobre les desigualtats del repartiment del treball a la llar

Encara queden activitats durant aquesta setmana

dimecres, 15 setembre, 2021 - 12:30

El passat dimarts 14 de setembre va ser el tret de sortida de la 18a Trobada de Dones del Prat. L’acte de benvinguda el van realitzar la regidora de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament, Anna Martin Cuello, i la directora del Institut Català de les Dones, Neus Pociello.

L’activitat inaugural va consistir en una xerrada a càrrec de la doctora en sociologia Cristina Sanchez Miret, que va parlar sobre el repartiment del treball a les llars. A través de dades estadístiques provinents de diferents estudis, la ponent va demostrar de forma inequívoca que les dones segueixen assumint en gran mesura la totalitat de les tasques de la llar i de la cura de familiars.

A més, va posar de manifest que el confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha agreujat aquesta problemàtica, i les dones han de realitzar un esforç encara més gran.

També es va reflexionar col·lectivament sobre la distància entre la igualtat formal i la real, la importància de treballar els imaginaris que accentuen els mandats de gènere i la necessitat de canvi real pel bé de tota la societat.

Podeu veure el vídeo i les fotos de la Trobada de Dones.

 

La 18a segueix durant tota la setmana

Avui es realitzarà un taller “Respira” en el marc del Aula Salut, amb la Nuria Casanovas.

El dijous 16 a les 18 h, està previst el taller “Autoestima i neurociència” i en aquests moments les inscripcions estan tancades, amb llista d’espera. Aquest taller tindrà una segona part al novembre.

També el dijous a les 18:30 h, es presentarà el projecte “Terra de canvi” una proposta que barreja l’art tèxtil, les plantes medicinals i les pràctiques de cura. Adreçada al veïnat que tinguin ganes de fer xarxa i comunitat a partir del coneixement de les plantes del nostre entorn i les seves propietats medicinals, aplicades a la salut femenina.

El dissabte 18 a les 10:30 h, es realitzarà l’activitat “Mujeres Maravillas”, un taller basat en els textos escrits per la creadora local Vane Maravillas, acompanyada per la Vane Vigil com a lectora de textos.

El dilluns 20 a les 18:30 h, es presenta també un altre projecte artístic amb perspectiva de gènere al Centre Cívic Jardins de la Pau. Es tracta de “In Sanctus?, un taller participatiu per debatre sobre set personatges caracteritzats per patir diferents tipus de violències. D’aquesta deliberació s’escollirà un personatge i en base a aquest, es realitzarà una exposició fotogràfica. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 14:00

Ja disponible el número de novembre de la revista Viure+ de la gent gran

La revista Viure+ del mes de novembre ja està arribant a les cases de les persones grans del municipi. Viure + és la ...
Oficina Integral d'Atenció Social 1

dimecres, 30 novembre, 2022 - 12:45

El Prat, tercer municipi català amb una millor inversió social segons un informe de gerents de serveis socials de l’Estat

Amb 182,94 € per habitant i any, el Prat és el tercer municipi català amb...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...