Esteu aquí

Gairebé una desena d’equipaments públics ja disposen de bucles magnètics

Es tracta d’un equip digital que facilita la comunicació entre emissor i receptor amb persones amb necessitats especials auditives que portin audiòfons o pròtesis coclears.

Bucle magnètic

dijous, 22 febrer, 2024 - 14:15

L’Ajuntament ha instal·lat equips de bucles magnètics als principals edificis municipals amb atenció a la ciutadania: OIAC, els edificis de carrer Major i Centre, l’oficina d’esports, Salut Pública i Consum, l’EBAS del Palmira Domènech, el centre cultural Torre Muntadas i Promoció Econòmica. La sala de teatre de l’Artesà ja funciona amb bucle magnètic des de la seva inauguració. L’objectiu d’aquesta tecnologia és millorar l’escolta de persones amb necessitats especials d’audició i que utilitzen pròtesis auditives.

Amb el sistema de bucle magnètic la comunicació es directe i no es veu afectada per la reverberació, el soroll ambient i els possibles problemes de distància entre l’emissor i el receptor. El sistema funciona a través de la modificació dels senyals d’àudio en un camp magnètic que poden captar amb claredat els audiòfons i els implants auditius. L’equip digital s’ha de col·locar entre els dos interlocutors o bé en un lateral a 45º. Les pantalles de metacrilat col·locades per la Covid19 i que encara hi són a diferents espais no suposen un obstacle per aquesta tecnologia.

Per fer-ho possible, aquests emplaçaments públics ja disposen d’uns equips portàtils de sobretaula i portàtils amb un emissor i tres receptors cadascun. Les persones interessades en fer-los servir han de demanar-los a la persona que l’estigui fent l’atenció o en el moment de sol·licitar cita prèvia. Les activitats dutes a terme en altres equipaments poden disposar d’aquests equips si es sol·licita amb antelació.

Cal recordar que no totes les pròtesis auditives es connecten de manera automàtica als bucles magnètics. Si l’audiòfon és digital, la connexió es produeix automàticament. Si n’és analògic, cal posar-lo en posició de telebobina perquè es connecti amb el sistema. Tots els espais amb aquesta tecnologia estan senyalitzats amb el símbol internacional d’accessibilitat auditiva.

La implantació d’aquest servei forma part del Pla d’Accessibilitat de la ciutat i algunes actuacions dels anys 2021, 2022 i 2023 d’aquest Pla estan finançades per la Unió Europea-NextGenerationEU amb un total de 71.751,08 € i fons propis, en el marc de la convocatòria de subvencions del Departament de Drets Socials per a l'impuls i foment de l'accessibilitat als espais d'atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...
Imatge gràfica del SIAD, 2018

dimecres, 10 abril, 2024 - 10:00

El SIAD i el telèfon 900 900 120, eines de suport a les dones contra les violències masclistes

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones ofereix atencions...