Esteu aquí

Finalitzen els espais de canguratge de tardes, fins al setembre

A l’estiu, agafa el testimoni tota l’extensa proposta d’activitats d’estiu al Prat

divendres, 21 juny, 2024 - 11:30

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, a través del programa Temps per cures aposta per la conciliació familiar i l’ajut en la cura dels infants amb serveis de canguratge.

Aquest servei s’adreça prioritàriament per a famílies vulnerables, monoparentals i amb manca de xarxa social, encara que és obert al conjunt de la ciutadania

Cal recordar que aquest és un programa que l’Ajuntament seguirà duent a terme mentre duri el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya.

Canguratge de tardes

Durant el primer semestre de l’any s’ha ofert un catàleg de serveis de cura de caràcter esporàdic i puntual, els espais de tarda entre setmana.

Concretament, aquest espais s’han realitzat a les seus de dues entitats socials i de lleure com són el Grup Infantil Sant Cosme (GISC) i SAÓ Prat. De dilluns a divendres han acollit infants a les seves instal·lacions, proposant activitats educatives i de lleure.

Ara quan el curs escolar ja està en els seus últims dies, el servei de canguratge de tardes finalitza la seva activitat, fins al mes de setembre i octubre.

Més espais de cura

Per altre costat, també ha estat actiu un servei d'atenció a domicili quan els infants són més petits (a partir d’un any) i es donen situacions complexes i d’alta càrrega de cures.

Per sol·licitar aquest servei de cura a domicili, s’ha de realitzar una petició per escrit a través del següent formulari. Un cop rebuda, es realitza una valoració a nivell tècnic i una visita de les professionals al domicili, entre d’altres accions.

També durant l’any 2024, s’han pogut oferir espais de canguratge vinculat a activitats específiques de l’agenda de ciutat. Com per exemple el “canguratge artístic” en el marc de la programació d'escèniques al Teatre l’Artesà o en determinats moments del any (dies de lliure disposició) i esdeveniments de ciutat.

Activitats d’estiu, el relleu

Alguns d'aquests serveis finalitzen ara temporalment, i durant els propers mesos estiuencs es passa el testimoni a les activitats d’estiu de ciutat de lleure, esportives, etc, a través de casals i campus.

Valoració ciutadana

La valoració per part de la ciutadania que ha fet servir aquest serveis ha estat molt alta. Tant és així que moltes d’aquestes persones han donat una puntuació d’excel·lència màxima (9 o 10) a les enquestes de valoració del servei.

Per més informació sobre tots els serveis de canguratge podeu visitar el web de Temps per cures o podeu contactar al correu electrònic cures@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 22 juliol, 2024 - 13:45

La Botiga acull el primer taller, sobre seguretat alimentària i inclusió social, del projecte EU Food Security HUB

El Grup ABD, entitat que gestiona el programa municipal de garantia...

dilluns, 22 juliol, 2024 - 11:45

El projecte SORELL (Sostenibilitat i Reutilització de Llibres) marca la fi de curs de l’activitat de les AFA

Un any més, les famílies han exercit un paper dinamitzador que s’ha concretat...