Esteu aquí

Finalitza el cicle "Enribera't a la fresca" amb un gran èxit de participació

Entitats, grups del barri i famílies han estat protagonistes de la programació d'estiu al Ribera

divendres, 21 juliol, 2023 - 15:00

Enribera't a la Fresca és un cicle de propostes d'estiu que s'organitzen a la terrassa del Ribera i a la plaça Sant Jordi, per viure la cultura a l'aire lliure. Enguany el cicle ha comptat amb diferents propostes que s'han organitzat conjuntament amb entitats i grups vinculats al centre cívic, creant així una programació per a tots els públics relacionada amb l'activitat habitual que dona vida al Ribera.

El cicle va començar al juny, amb una primera sessió de Circ en família a la plaça Sant Jordi que va estar dinamitzada per les famílies que han participat d'aquest espai de pràctica de les arts circenses del gener al maig, amb l'acompanyament de Kanaya Circ. A més, des del 29 de juny i fins al 20 de juliol, el Circ en família ha omplert la plaça Sant Jordi durant les tardes dels dijous, amb una participació de més de 200 persones al llarg del mes donant bombo al circ.

Les arts en viu també han protagonitzat l'Enribera't a la fresca amb l'estrena de La Gran Gala el divendres 30 de juny, que va comptar amb 150 persones al públic. Va ser una proposta escènica resultat d'un procés de creació comunitària en la que van participar integrants de les companyies del projecte Entre Bambolines: Sant Jordi Teatre, Puro Teatro i Lokha's , de l'Espai de Creació d'Aeris, de  L'Orquestra de Barri, i de l'entitat "Amics Pota Blava", i que ha comptat amb l'acompanyament artístic de la Txell Morera i el Pere Farran de Butai Produccions

Per sumar-nos a la reivindicació del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ es va celebrar, per segon any consecutiu, el Pícnic de Colors el 13 de juliol a la plaça Sant Jordi. Una tarda d'activitats per a tots els públics per celebrar i reivindicar el respecte i la tolerància, organitzada conjuntament amb l'entitat en residència al Ribera: Orgull Pota Blava. Aquesta proposta, a la que es van sumar més de 180 persones, va comptar també amb la participació dels grups i entitats: Tardes Joves del Ribera, Infancias Amadas, Circ en Família, Castellers del Prat, grup de Bollywood de l'Associació de Veïns Sant Jordi-Ribera Baixa, La Cocina de mi Vecina, Fonatrix Drag, DJ mamarrachaok i El Refugi del Ribera.

Dins del centre cívic també hem gaudit la cultura durant l'estiu, amb propostes diverses com l'exposició del Klub Infantil Tecnològic, per la que han passat més de 80 persones, i la KIT Party, a la que van participar 48 persones. També hem gaudit de la sessió oberta amb La Cocina de mi Vecina a la que van preparar coques de Sant Joan, amb un ple de participació: van ser 14 persones a la cuina!

Finalment, els cursos i tallers d'estiu també han comptat amb una bona acollida: 88 persones han participat en propostes gastronòmiques, artesanes, de circ i d'idiomes, aquesta última a proposta de la Comunitat Islàmica del Prat. Tot un èxit!

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 20 juny, 2024 - 14:45

“Antes todo esto eran campos”, el nou espectacle de La Nit en Dansa 2024

El projecte de La Nit en Dansa, promogut pel Centre Cívic Jardins de la Pau i iniciat el passat 17 d'abril, es troba ara a la seva fase de muntatge. Aquest procés de creació col·lectiva en l’àmbit de la dansa i l'expressió corporal es basa en una metodologia de producció artística que fomenta el desenvolupament de les capacitats creatives de totes les persones participants. Un dels punts...
Biblioteca notícia clubs de lectura

dijous, 20 juny, 2024 - 10:00

Els clubs de lectura de la biblioteca Antonio Martín s’acomiaden fins a l’octubre

Final de curs lector després de nou mesos d’intenses lectures

dimecres, 19 juny, 2024 - 12:00

Enribera't a la fresca i al centre cívic aquest estiu!

Tria el teu estiu amb propostes per a tots els públics a la plaça Sant Jordi...