Esteu aquí

El proper divendres, 31 de març, El Prat commemorarà el Dia de la Visibilitat Trans

TEMES: Persones,LGBTI

dimecres, 29 març, 2023 - 12:00

El proper divendres, 31 de març, és el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Una jornada que pretén sensibilitzar contra la discriminació que pateixen les persones transgènere arreu del món i que alhora vol ser un dia de celebració i visibilització per a la seva comunitat.

Per aquest motiu, a la nostra ciutat es duran a terme diferents accions per commemorar aquest dia d’especial importància per a la comunitat LTGBI. L’objectiu és fer visible a les persones trans per tal de donar veu i suport a les reivindicacions i necessitats del seu col·lectiu.

Accions a la ciutat

El mateix divendres 31 de març, la bandera transgènere es penjarà a la façana principal de l’Ajuntament, durant tot el dia.

A les 18:30 h, a l’avinguda Verge de Montserrat, a l’altura de les Cases d’en Puig, és realitzarà la lectura d’un manifest reivindicatiu elaborat per l’entitat Orgull Pota Blava.

A la nit, la Torre de l’Aigua de la plaça Catalunya també lluirà amb els colors de la bandera trans.

A més, cal recordar que l’any passat es va inaugurar el banc amb els colors de la bandera trans a la plaça de l’Agricultura, amb l’objectiu de visibilitzar un lloc referent del municipi com és la ubicació del Servei d’Atenció Integral (SAI). Un servei de sensibilització, informació i acompanyament en matèria LGTBI per a persones i entitats.

Pla local per a la diversitat sexual, afectiva i de gènere

L’Ajuntament del Prat compta des de l’any 2020 amb un Pla per la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

Un pla que té un objectiu doble.  D’una banda, ser un marc de referència per als diferents departaments municipals de l’Ajuntament, a l'hora d'implementar polítiques públiques incloent-hi la perspectiva de la diversitat. De l’altra, ser un pla per definir actuacions que cal desenvolupar a curt i mitjà termini en matèria de diversitat sexual, afectiva i de gènere.

Un dels aspectes recollits al pla són les commemoracions dels dies més importants dins del col·lectiu LGTBI, com per exemple, aquest Dia Internacional de la Visibilitat Trans.

Origen

El Dia Internacional de la Visibilitat Trans se celebra des de l’any 2009, quan l’activista transgènere americana Rachel Crandall va instaurar el 31 de març com a diada per donar visibilitat a les persones trans.

Tot i existir el dia Internacional de la Memòria Transexual, el 20 de novembre, aquest només fa un record de les persones transgènere víctimes de delictes d’odi. El 31 de març en canvi pretén reconèixer i celebrar la visibilitat dels membres vius de la comunitat arreu del món.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia de la Prescripció Social amb un acte al Cèntric

L’acte comptarà amb testimonis de la comunitat i la participació de...
Dia Internacional de les Dones

dijous, 29 febrer, 2024 - 22:00

L'Ajuntament se suma a la declaració del Consell de Dones del Prat amb motiu del 8-M

El text, que ha rebut el suport del plenari municipal, reivindica la...

dijous, 29 febrer, 2024 - 09:00

Teixit En Femení per celebrar i reivindicar el 8 de març al Ribera

Al Centre Cívic s'ofereix una programació especial en el context del Dia...