Esteu aquí

El programa LECXIT busca persones voluntàries

Voluntariat en format telemàtic i/o presencial per l’acompanyament lector dels infants

Imatge gràfica Voluntariat Lecxit 2020

dijous, 29 octubre, 2020 - 08:30

Amb el nou curs escolar s’inicia també el projecte LECXIT - Lectura per a l'èxit educatiu.  El Punt del fa una crida a la ciutadania per cercar persones voluntàries que vulguin participar d’aquesta enriquidora experiència. 

Què és el LECXIT?

El projecte LECXIT forma part del Programa IntersECCions, impulsat per l’Ajuntament del Prat, i el desenvolupa la Fundació Jaume Bofill. Aquest projecte té com a objectiu millorar la comprensió lectora i potenciar el gust lector de l’alumnat de primària, mitjançant l'acompanyament lector de manera individualitzada, on cada persona voluntària comparteix la sessió amb el mateix infant durant tot el curs.

En horari extraescolar, les persones voluntàries dediquen una hora setmanal, durant tot el curs escolar, a fer un acompanyant lector d’un infant dels vuit centres participants del projecte. Durant una hora duen a terme lectures compartides, creant un vincle afectiu on el respecte i al confiança facilita poder crear experiències positives al voltant de la lectura.

Com puc ser voluntari/a del LECXIT?

Aquest nou curs que comença, atenent la situació que estem vivint, el LECXIT s’adapta a aquesta nova realitat donant la possibilitat que les persones voluntàries acompanyin la lectura dels infants d’una manera presencial, o bé d’una manera digital, a través d’un contacte telemàtic.

El LECXIT es duu a terme a vuit centres educatius del Prat, i a cada escola es fa un cop a la setmana. Podeu consultar els dies i horaris de cada centre a la crida de voluntariat. El compromís mínim de la persona voluntària és la participació en un dels centres educatius un cop a la setmana, però si disposes de temps i ganes, anima’t a participar en més d’una escola!

Ara més que mai, necessitem persones voluntàries que vulguin participar en aquesta nova aventura i amb moltes ganes de gaudir de l’experiència.

Informació i inscripció

Per participar com a persona voluntària al Lecxit només cal adreçar-se al Punt del Voluntariat,  situat a les Cases d'en Puig, trucant al 93 379 00 50 (extensió 5600) o enviant un correu electrònic a voluntariat@elprat.cat.

 

Compartir

Noticies relacionades

oferta_formativa_cultura

dilluns, 17 gener, 2022 - 15:00

Una nova oferta formativa de tallers, cursos i xerrades als centres culturals per als mesos de febrer a maig

Les inscripcions començaran el dilluns 24 de gener, a partir de les 16.30 h

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

"In-Sanctus?" visibilitza, a través de la fotografia, les violències que pateixen les dones

L'exposició amb les imatges del projecte guanyador de la beca de fotografia i...

divendres, 14 gener, 2022 - 11:00

El Servei de Mediació de l’Ajuntament celebra el seu 25è aniversari

El 19 de gener es durà a terme una activitat per commemorar el Dia de la...