Esteu aquí

El Prat, una de les primeres ciutats catalanes que se suma a l’Ada Lovelace Day

Activitats per posar en valor el paper de la dona en el món de la tecnologia, la ciència, l’enginyeria i les matemàtiques

Imatge del cicle Ada Lovelace Day al Prat de Llobregat 2019

dilluns, 7 octubre, 2019 - 12:45

Demà 8 d’octubre es commemora la jornada internacional Ada Lovelace Day, que porta el nom d’aquesta pionera de la informàtica i està dedicada a posar en valor el paper de la dona en el món de la tecnologia, la ciència, l’enginyeria i les matemàtiques. El Prat és una de les primeres ciutats catalanes que s’ha sumat a aquesta jornada internacional, organitzant un cicle d’activitats científiques amb perspectiva de gènere que es duran a terme al Centre Cívic Palmira Domènech.

Trobada amb Carlota Dobaño

El cicle arrencarà dimarts, 8 d’octubre, amb una activitat científica per apropar la ciència a la ciutadania. La investigadora pratenca contra la malària de prestigi internacional, Carlota Dobaño, respondrà preguntes i inquietuds sobre el tema i sobre ciència en general als veïns i veïnes. Dobaño va treballar entre 1999 i 2002 en el desenvolupament de la vacuna de la malària als Estats Units i actualment és investigadora del Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB). L'any 2014 va ser nomenada Acadèmica Corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, sent el membre més jove de la història de l'entitat, i va rebre el Premi Ciutat del Prat.

Activitats científiques amb visió de gènere durant l’octubre

Posteriorment, i durant tot el mes d’octubre, es realitzaran diverses activitats perquè la ciutadania pugui conèixer més de prop els misteris de la ciència i la tecnologia de la mà de dones que treballen en aquest àmbit i contribuir a erradicar les desigualtats de gènere en aquests sectors.

Destaquen activitats com “Cuina i ciència” (dissabte 19 d’octubre), on nens i nenes acompanyats dels seus familiars podran descobrir què és la neu carbònica, la sublimació o calcular el PH dels aliments a través d’un taller experimental que posarà en relació aquests dos àmbits.

També hi haurà diverses propostes per passar la tarda en família dedicades al cicle, per exemple l’activitat “Com puc fer un descobriment científic” (dijous 24 d’octubre) -on els més petits podran fer experiments i aproximar-se a la ciència de forma lúdica- o “Les idees de l’Ada” (dijous 10 d’octubre), que aproximarà als més petits la figura d’Ada Lovelace a través de contes o enigmes a desxifrar. 

També es faran tardes joves, per exemple amb propostes com un scape rom per atrapar una hacker d’Instagram (dimecres, 16 d’octubre) o tallers per aprendre nocions bàsiques de programació de forma lúdica (dimecres 23 d’octubre). Un altre scape room, adreçat a famílies, proposarà viatjar en el temps a partir de les eines tecnològiques (dissabte 26 d’octubre).

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...