Esteu aquí

El Plenari de la Taula Local d’Infància i Adolescència fa balanç dels dos primers anys d’existència i fixa el repte de futur

El foment del benestar digital en el bon ús de les pantalles centrarà la tasca del grup de treball durant els dos propers anys

divendres, 17 maig, 2024 - 13:15

El Cèntric Espai Cultural va acollir dimecres a la tarda el plenari de la Taula Local d’Infància i Adolescència (TLIA) que va servir, d’una banda, per fer balanç i presentar la feina desenvolupada a l’equador del Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA), en els dos primers anys d’activitat (2022-2023) i, de l’altra, per establir el repte de futur dels dos propers, la creació d’un grup de treball comunitari de reflexió i diàleg per fomentar el benestar digital en el bon ús de les pantalles. El plenari va comptar amb la presència de la presidenta delegada de la TLIA i tinenta d’alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat Anna Martín; de la vicepresidenta de la TLIA i tinenta d’alcalde de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania Marisol Rojas; així com d’altres representants de grups polítics, de la comunitat educativa, de diferents departaments municipals i d’entitats i organismes d’atenció a la infància del territori.

L’EGIP, nova eina de seguiment de les accions del Pla Local d’Infància i Adolescència

En primera instància, es va presentar l’EGIP, la nova eina de seguiment i avaluació de les accions emmarcades en el PLIA. L’eina contempla sis eixos d’actuació, dotze àmbits i 132 projectes, que ja estan a l’abast de la ciutadania per tal que els pugui consultar. L’EGIP esdevé, doncs, un mecanisme de transparència, ja que dona a conèixer a tothom la tasca realitzada i la que s’executarà en el futur.

Posteriorment, les vocals del Consell dels Infants i professionals de diferents àmbits van exposar la feina desenvolupada pels tres grups de treball que formen la TLIA, el Grup de Treball d’Entorns Segurs i Saludables, el Grup de Treball de Participació i Dret a l’Escolta i el Grup de Treball de Bon Tracte i Protecció a la Infància. A partir dels objectius establerts per cada grup, es van detallar les actuacions concretes que s’han realitzat per a la seva consecució. Podeu consultar més informació en aquest enllaç.

Grup de treball per fomentar el benestar digital en el bon ús de les pantalles

Com a repte de futur per als propers dos anys, la TLIA planteja la posada en marxa d’un grup de treball comunitari de reflexió i diàleg per fomentar el benestar digital en el bon ús de les pantalles, una matèria que genera preocupació i que es vol abordar de forma integral. El primer pas serà la creació d’un document inicial que reculli els acords de la comunitat educativa, en sentit ampli, per alinear i enfortir de manera conjunta les decisions sobre el bon ús de pantalles en l’àmbit educatiu, familiar i comunitari. El grup parteix d’un diagnòstic consensuat procedent del desenvolupament de nou grups focals amb infants i adolescents en el marc del Manifest dels Drets Digitals de la Infància i Adolescència de Catalunya.

 

Compartir