Esteu aquí

El parc Nou substitueix tots els vells pollancres per arbres nous

Durant aquest mes de febrer s'haurà acabat la substitució de tots els pollancres del parc Nou, un procés que va començar el febrer de l'any passat.

dimecres, 14 febrer, 2007 - 20:15

L'organisme gestor del parc Nou, la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a instàncies de l'Ajuntament del Prat, acabarà durant aquest mes de febrer amb el procés de substitució total dels pollancres del parc Nou.

Els nous arbres són d'espècies o varietats que no generen els problemes dels Populus x canadensis, que a la primavera desprenien un borrissol que generava brutícia i, en moltes persones, reaccions al·lèrgiques.

Ja fa més d'un any que dins del nucli urbà del Prat no queden pollancres de la varietat Populus x canadensis (n'hi havia a patis d'escoles i en alguns parcs i carrers, i l'Ajuntament els va substituir).

Més arbres que abans
A principis de febrer d'enguany quedaven 385 exemplars al parc Nou, que ja han estat retirats i ara s'estan substituint per 450 arbres nous, la majoria també pollancres, però de varietats com el Populus nigra o Populus texiana, que no generen el molest borrissol. També s'hi han plantat salzes i ginkgos.

A banda de les molèsties que generaven, els pollancres del parc Nou estaven ja molt envellits (tenien uns 25 anys, i aquesta és una espècie de vida curta i creixement ràpid) i molts d'ells ja no gaudien de gaire bona salut. Per tant, també existia el perill de la caiguda de branques o d'arbres sencers.

Aquesta substitució total dels arbres farà que, l'estiu proper, el parc Nou no gaudeixi de tanta superfície ombrejada com en anys anteriors. Tot i així, els arbres nous també són d'espècies de creixement ràpid, de manera que en pocs anys el parc recuperarà la seva frondositat original.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...

dijous, 2 abril, 2020 - 09:45

Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus

L'Ajuntament fa una crida als propietaris a actuar amb responsabilitat social...

dimecres, 1 abril, 2020 - 09:00

El metro i el bus seran gratuïts del 2 al 9 d'abril

Des de l'1 d'abril, les línies PR2 i PR3 deixen de funcionar i la PR1 n...