Esteu aquí

El Novembre #EnFemení torna al Ribera per reivindicar el 25N

El cicle ofereix propostes per reflexionar entorn del Dia internacional per a l'eliminació de la violència masclista

dimecres, 18 novembre, 2020 - 10:30

En Femení és una mirada i una forma de treballar de manera transversal i continuada la perspectiva de gènere al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. A més, amb motiu de celebrar i reivindicar diferents dates significatives pels drets i llibertats de les dones, durant el curs oferim propostes organitzades de manera compartida amb les entitats i grups que conviuen a l’equipament, englobades dins dels cicles En Femení. Així, el Ribera presenta aquest mes el Novembre #EnFemení, amb diferents activitats entre el 23 de novembre i el 4 de desembre, que sorgeixen conjuntament amb les entitats i grups del Centre Cívic, i també per recuperar propostes que no es van poder celebrar al Març #EnFemení d'enguany.

Per encetar aquest cicle reivindicatiu, el dilluns 23 de novembre a les 18.30 h, oferim taller que convidi a les entitats i grups amb vincle amb el Centre Cívic a la reflexió i denúncia de les violències masclistes quotidianes, conegudes també com a "micromasclismes", alhora que donarem visibilitat i posarem en valor la lluita feminista. L'activitat estarà a càrrec de l'experta en Perspectiva de Gènere, Patricia Herrero, i culminarà amb una dinàmica participativa a l'Instagram del Centre Cívic, a partir de les reflexions i pensaments que es tractin durant la sessió. D'aquesta manera, ens sumem a la proposta que promou el Pla d'Actuació de Sant Cosme: Xerrada online sobre Micromasclismes a càrrec de la Fundació Secretariado Gitano i Associació Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya.

En clau de cultura digital, presentem una proposta participativa dirigida a la joventut, on es treballarà la prevenció de les violències sexuals a la dimensió digital, posant especial atenció a l’enviament de fotografies de caràcter sexual sense consentiment (sexpreading). El taller titulat Has vist la foto que corre?anirà a càrrec de l'associació feminista Candela, i serà el dijous 26 de novembre a les 18 h.

El Cine de Frida també se suma al Novembre #EnFemení amb el seu conegut cinefòrum, organitzat de forma compartida entre l'Associació Dones Progressistes Frida Kahlo i l'equip del Centre Cívic. En aquesta ocasió, i vinculat al taller sobre violències masclistes quotidianes, el dimecres 2 de desembre a les 17.30 h, veurem una pel·lícula per reflexionar sobre el patriarcat, i compartirem opinions i experiències acompanyades de la Patricia Herrero, experta en matèria de Feminismes.

Per participar en aquestes propostes, s'ha de fer inscripció prèvia, i cal tenir en compte que es realitzaran en format presencial o digital, depenent de les mesures sanitàries establertes.

Per tancar el cicle, s'estrenarà en format virtual la Mostra Teatral que s'ha treballat amb les participants del Laboratori de Teatre Social #EnFemení, que va començar al cicle del mes de març amb les companyies i grups de teatre del Centre Cívic, i s'ha reactivat durant la tardor per promoure la pràctica del Teatre de l'Oprimit. Aquest procés escènic, acompanyat per l'Espai La Tregua, es podrà gaudir a partir del divendres 4 de desembre al web i les xarxes socials del Ribera: @ccsjriberabaixa.

Podeu consultar tota la programació del Novembre #EnFemení aquí.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...
Modalitat art i educació 2021 Cap·pilaritat

divendres, 15 octubre, 2021 - 11:15

El projecte Cap·piralitat comença les performances sobre els quatre elements al Prat

La modalitat Art i educació de la convocatòria /Unzip 2021 proposa un espai d...