Esteu aquí

El LECXIT busca noves persones voluntàries pel curs escolar 2021-2022

dimecres, 8 setembre, 2021 - 10:30

Amb l’inici del nou curs escolar, s’inicia també el programa LECXIT (lectura per a l’èxit educatiu).  El Punt del Voluntariat fa una crida a la ciutadania per cercar persones voluntàries que vulguin participar d’aquesta enriquidora experiència. 

El projecte LECXIT forma part del Programa IntersECCions, impulsat per l’Ajuntament del Prat, i que desenvolupa la Fundació Jaume Bofill. Aquest projecte té com a objectiu millorar la comprensió lectora i potenciar el gust lector de l’alumnat de primària, mitjançant l'acompanyament lector amb una voluntari/ària.

En horari extraescolar, les persones voluntàries dediquen una hora setmanal, durant tot el curs escolar, a fer un acompanyant lector d’un infant dels vuit centres participants del projecte. Durant una hora duen a terme lectures compartides, creant un vincle afectiu on el respecte i la confiança facilita poder crear experiències positives al voltant de la lectura.

El LECXIT es duu a terme a vuit centres educatius del Prat, i a cada escola es fa un cop a la setmana. Pots consultar els dies i horaris de cada centre al següent enllaç.

El compromís mínim de la persona voluntària és la participació en un dels centres educatiu un cop a la setmana. Tot i així, es pot participar en més d’una escola a la vegada.

En aquest nou curs que comença, i tenint en compte la situació social, el LECXIT s’ha adaptat a la nova realitat social, duent a terme l’activitat amb totes les mesures de seguretat per la COVID i, alhora, donant resposta a les necessitats del  projecte.

Ara més que mai, necessitem persones voluntàries que vulguin participar en aquesta nova aventura i amb moltes ganes de gaudir de l’experiència.

Informació i inscripció

Per participar com a persona voluntària al Lecxit només cal adreçar-se al Punt del Voluntariat,  trucant al 93 379 00 50 (extensió 5600) o enviant un correu electrònic a voluntariat@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...