Esteu aquí

El LECXIT busca noves persones voluntàries pel curs escolar 2021-2022

dimecres, 8 setembre, 2021 - 10:30

Amb l’inici del nou curs escolar, s’inicia també el programa LECXIT (lectura per a l’èxit educatiu).  El Punt del Voluntariat fa una crida a la ciutadania per cercar persones voluntàries que vulguin participar d’aquesta enriquidora experiència. 

El projecte LECXIT forma part del Programa IntersECCions, impulsat per l’Ajuntament del Prat, i que desenvolupa la Fundació Jaume Bofill. Aquest projecte té com a objectiu millorar la comprensió lectora i potenciar el gust lector de l’alumnat de primària, mitjançant l'acompanyament lector amb una voluntari/ària.

En horari extraescolar, les persones voluntàries dediquen una hora setmanal, durant tot el curs escolar, a fer un acompanyant lector d’un infant dels vuit centres participants del projecte. Durant una hora duen a terme lectures compartides, creant un vincle afectiu on el respecte i la confiança facilita poder crear experiències positives al voltant de la lectura.

El LECXIT es duu a terme a vuit centres educatius del Prat, i a cada escola es fa un cop a la setmana. Pots consultar els dies i horaris de cada centre al següent enllaç.

El compromís mínim de la persona voluntària és la participació en un dels centres educatiu un cop a la setmana. Tot i així, es pot participar en més d’una escola a la vegada.

En aquest nou curs que comença, i tenint en compte la situació social, el LECXIT s’ha adaptat a la nova realitat social, duent a terme l’activitat amb totes les mesures de seguretat per la COVID i, alhora, donant resposta a les necessitats del  projecte.

Ara més que mai, necessitem persones voluntàries que vulguin participar en aquesta nova aventura i amb moltes ganes de gaudir de l’experiència.

Informació i inscripció

Per participar com a persona voluntària al Lecxit només cal adreçar-se al Punt del Voluntariat,  trucant al 93 379 00 50 (extensió 5600) o enviant un correu electrònic a voluntariat@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...