Esteu aquí

El LECXIT busca noves persones voluntàries pel curs escolar 2021-2022

dimecres, 8 setembre, 2021 - 10:30

Amb l’inici del nou curs escolar, s’inicia també el programa LECXIT (lectura per a l’èxit educatiu).  El Punt del Voluntariat fa una crida a la ciutadania per cercar persones voluntàries que vulguin participar d’aquesta enriquidora experiència. 

El projecte LECXIT forma part del Programa IntersECCions, impulsat per l’Ajuntament del Prat, i que desenvolupa la Fundació Jaume Bofill. Aquest projecte té com a objectiu millorar la comprensió lectora i potenciar el gust lector de l’alumnat de primària, mitjançant l'acompanyament lector amb una voluntari/ària.

En horari extraescolar, les persones voluntàries dediquen una hora setmanal, durant tot el curs escolar, a fer un acompanyant lector d’un infant dels vuit centres participants del projecte. Durant una hora duen a terme lectures compartides, creant un vincle afectiu on el respecte i la confiança facilita poder crear experiències positives al voltant de la lectura.

El LECXIT es duu a terme a vuit centres educatius del Prat, i a cada escola es fa un cop a la setmana. Pots consultar els dies i horaris de cada centre al següent enllaç.

El compromís mínim de la persona voluntària és la participació en un dels centres educatiu un cop a la setmana. Tot i així, es pot participar en més d’una escola a la vegada.

En aquest nou curs que comença, i tenint en compte la situació social, el LECXIT s’ha adaptat a la nova realitat social, duent a terme l’activitat amb totes les mesures de seguretat per la COVID i, alhora, donant resposta a les necessitats del  projecte.

Ara més que mai, necessitem persones voluntàries que vulguin participar en aquesta nova aventura i amb moltes ganes de gaudir de l’experiència.

Informació i inscripció

Per participar com a persona voluntària al Lecxit només cal adreçar-se al Punt del Voluntariat,  trucant al 93 379 00 50 (extensió 5600) o enviant un correu electrònic a voluntariat@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...
unzip_lablaika22.jpg

dijous, 23 juny, 2022 - 10:30

LAIKA- Laboratori de creació

Vasos comunicants entre espais d’aprenentatge

dimecres, 22 juny, 2022 - 12:30

El grup “L’art de cuidar” descobreix la història de les dones de la Barcelona rebel

El passat mes de febrer es va crear “L’art de cuidar”. Un grup de dones que va sorgir d’un espai ...