Esteu aquí

El dissabte 6 d’abril, IV Festa de la Salut i de l’Activitat Física

Amb novetats com el reforç de les carpes dedicades al benestar animal, el descans de qualitat, la prevenció de les conductes addictives i la gran participació de joves procedents del Servei Comunitari del municipi

4a Festa de la Salut i l'Activitat Física.

Media Root

dijous, 28 març, 2019 - 09:00

L’estat de la salut de les persones ve determinat en bona part per les conductes individuals (36 %), seguit dels determinants socials (24 %) i la genètica i biologia (22 %). Per tant, la bona notícia és que hi ha un potencial enorme de transformació. Tenim el poder, a nivell individual i col·lectiu, de millorar el nostre estat de salut. La Festa se celebra per quart any consecutiu, i és el punt de partida per a la resta d’activitats de la Setmana de la Salut i de l’Activitat Física.

Un munt d’activitats per gaudir

Al voltant d’uns eixos temàtics relacionats amb els hàbits saludables: Emocions, Prevenció, Memòria, Consum, Alimentació, Primers auxilis, Aigua, Descans, Moviment i Activitat física, Sexualitats, Salut bucodental, Donació de sang, Platja.... però també d’altres relacionats amb el benestar animal i la protecció de la salut (mosquits); hi haurà un seguit de carpes “temàtiques” on persones adultes i infants podran participar de tallers i activitats lúdiques. Moltes entitats i col·lectius estan vinculats a la Festa, la celebració s’obre a la ciutat per tal que interseccionin diferents projectes de promoció de la Salut i de suport mutu existents. En el fullet de la Festa podeu consultar tots els horaris.

Escenari principal 

Gimnasos, entitats pratenques i els centres esportius municipals han organitzat un seguit de propostes dirigides, de dansa, moviment i exercici, obertes a tohom, de les quals podreu gaudir a l’escenari principal situat a la plaça Catalunya. En aquest espai web podeu consultar les activitats i horaris.

Novetats d’enguany

La carpa de Companyia té novetats, un taller infantil “Soc com tu” on els infants gaudiran amb manualitats que tenen com a objectiu generar empatia i respecte envers els animals. I una prova de gimcana “Endevina qui ha passat...” on posarem a prova les nostres habilitats detectivesques. Sobre la biologia dels mosquits també podreu aprofundir a la carpa núm. 10. La prevenció solar i l’ús d’ulleres de protecció, tindrà especialment rellevància a la Festa d’enguany. A la carpa núm. 4 de Consum es podrà participar d’un interessant taller i diverses activitats de sensibilització. Per segon any consecutiu, joves del Servei Comunitari dels instituts del Prat, participaran de la Festa, entrant en contacte amb les entitats i diferents col·lectius que hi participen, amb l’objectiu d’adquirir coneixements sobre la promoció de la salut i la incorporació dels hàbits saludables. Hi haurà uma gimcana amb tot de proves relacionades amb la salut. Per a les persones participants hi haurà un petit obsequi, teniu que venir per descobrir-lo, és una sorpresa...

Setmana d’activitats

La Festa és el punt de partida, del 8 al 14 d’abril, hi haurà un seguit de propostes a diferents indrets del municipi. Ressaltem la Campanya de prevenció del glaucoma i de la degeneració macular associada a l’edat, el taller de Taitxí, Fomentar l’autoestima en els nostres infants. Tot el programa de la setmana la podeu trobar en aquest enllaç.

Per què se celebra la setmana i la Festa?

La proposta respon la voluntat de posar en valor i fer visible les diferents administracions, projectes i entitats que al territori treballarem per fer que les opcions de vida saludables siguin accesssibles i, també, les més atractives a tota la població.

La Festa reuneix moltes voluntats i sinèrgies, podem afirmar que ja és un esceveniment consolidat a la ciutat, que volem que el feu vostre, de tot el Prat. Coincidint amb que és el Dia Mundial de la Salut (7 d’abril) i el de l’Activitat Física (6 d’abril), durant aquell període, institucions i entitats han posat el millor de si mateixes per oferir una atractiva jornada, saludable i divertida. Tota la informació a elprat.cat/salut i salut@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 17 juliol, 2019 - 09:00

L'Ajuntament fa inspeccions sanitàries de piscines d’ús públic al Prat

Aquest estiu s'han visitat 8 equipaments en total, que inclouen centres...
Relat de la Festa del Voluntariat, 2019

dimarts, 16 juliol, 2019 - 10:00

Les entitats de voluntariat avaluen la darrera edició de la festa del Voluntariat

El passat dimecres la Taula d’Entitats de Voluntariat es va reunir amb les tècniques municipals del programa d...
Pas de zebra del Prat

dimarts, 16 juliol, 2019 - 08:00

S’instal·len tres nous passos de vianants elevats a proposta dels pressupostos participatius

L’execució de les obres comportarà talls puntuals entre avui i el dilluns 22...