Esteu aquí

El Cèntric se suma als actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones

Els diferents serveis que integren l’equipament ofereixen propostes durant tot el mes de març

La pianista, compositora i cantant Sheila Blanco

dimecres, 3 març, 2021 - 12:00

El Cèntric Espai Cultural se suma als actes de commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Així, els diferents serveis que integren l’equipament ofereixen durant tot el mes de març diferents propostes vinculades a aquesta data reivindicativa.

Música i lletres a l’Auditori

El proper 19 de març pujarà a l’escenari del Cèntric la pianista, compositora i cantant Sheila Blanco, que ha convertit en cançons una selecció de poemes de les millors autores de la Generació del 27. Amb l’espectacle poètico-musical Cantando a las poetas del 27, Blanco pretén donar a conèixer i homenatjar aquestes dones injustament esborrades de la generació literària que les emmarca.

 

Homenatge a les Sinsombrero a la Biblioteca

Les poetes de la Generació del 27 també són les protagonistes de l’exposició que ha preparat la Biblioteca Antonio Martín.  Aquesta mostra vol destacar la invisibilitat d’aquestes dones –també conegudes com les Sinsombrero- que van participar molt activament en el panorama literari de l’època. Es tracta d'una exposició visual que destaca la seva presència en aquell moment de la història i, alhora, visualitza la seva desaparició dels llibres d’ensenyament actuals. L’exposició remarca l’absència d’obra publicada d’aquestes escriptores, malgrat la seva aportació literària i cultural a la Generació del 27.

Relacionat amb l’exposició, des de la Biblioteca s’hi han produït uns vídeos de quatre d’aquestes dones com a petit homenatge, en un intent de recuperació històrica. Cada vídeo ens situa en el moment social, es presenta una escriptora i una poesia.

A més, per tota la Biblioteca trobareu punts d’interès en els quals es destaquen llibres de temàtica variada escrits per dones o on elles són les protagonistes.

 

Cinema i itineraris històrics

Bon cinema per gaudir i per reflexionar és el que ens proposen des de Patrimoni cultural, amb una nova edició del cine club del Capri. La pel·lícula que es projectarà el 17 de març serà Never rarely sometimes always (Nunca, casi nunca, a veces, siempre), i presenta la història d’una adolescent obligada a portar un embaràs accidental i sense alternatives viables per a poder avortar al lloc on viu, l'estat de Pennsilvània. Hi haurà tres sessions: a les 10 h i a les 16.30 h en castellà i a les 19.30 h en V.O.S.E.

La commemoració del Dia Internacional de les Dones també és un bon moment per posar-se els auriculars i fer l’itinerari La petjada de les dones, un itinerari històric per alguns carrers i espais de memòria relacionats amb les dones del Prat. El recorregut posa l’accent en el paper de les dones en la nostra història i vol fer visible la seva petjada tot evidenciant la seva aportació.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...

divendres, 3 desembre, 2021 - 09:30

L'Escola Sona retorna a La Capsa

Primer concert dels combos de L'Escola d'Arts en Viu d'aquest curs 21-22

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...