Esteu aquí

El Cèntric Espai Cultural aposta per propostes de música clàssica i música no amplificada

El Trio Fortuny obre la temporada de concerts

dimecres, 12 febrer, 2020 - 18:00

El Cèntric Espài Cutural aposta per propostes musicals que ens aproximen a la cultura musical clàssica i no amplificada. Amb un seguit de propostes variades de qualitat de la mà d'artistes tant consolidats com emergents, promou la difusió i promoció de la música clàssica en la seva concepció més àmplia amb la intenció d’apropar aquesta disciplina a tota la ciutadania.

El concert de música de cambra del jove Trio Fortuny del proper 23 de febrer és una molt bona ocasió per gaudir de música de cambra d'alta qualitat i sensibilitat que amb el repertori Trios per a piano, WoO. 38 i op. 97 de Beethoven s’afegeixen a la commemoració del 250è aniversari  d’aquest compositor.

Música romàntica

Com a complement de la programació de concerts, el Cèntric ha preparat el curs de 7 sessions La música del Romanticisme, un recorregut per la música de principis de segle XIX, en el que es descobriran les obres més destacades de compositors com Beethoven, Schubert, Chopin, Berlioz o Schumann, entre d'altres.  El curs, impartit per  una persona professional del sector, convida a descobrir d’una manera amena el món de la música amb eines que ens endinsen en aquest gènere musical, i propiciant la pràctica cultural musical i la posada en comú de les experiències amb un esperit crític.

Música i literatura

Propostes més interdisciplinars són els concerts Cita amb àngels: Tribut a Silvio Rodríguez, amb Joan Isaac i Sílvia Comes,  del 23 de març a les 20 h, La tendresse d’Anna Roig i Àlex Cassanyes acompanyats per catorze músics de la Big Band Project, el 29 d’abril a les 20 h i La paraula: exili de l’exili: Maria Mercè Marçal, amb Mercè Sampietro i Eduard Iniesta del 27 de maig a les 19 h. Aquest format de recitals amb música complementa les propostes dels cicles literaris que es proposen des de l'equipament. Suposen una manera diferent d’abordar les obres literàries i les lectures en veu alta, en formats diferents i adaptades a un públic d’edats i interes­sos. 

Concert familiar

Per altra banda, una proposta destinada a públic familia, i pensada per apropar el gust per a la música clàssica als més petits tanca la programació d'aquesta temporada. Es tracta del Concert familiar: Tahi, amb la cia. Magam creació musical que serà el 29 de març a les 12 h, una proposta dirigida tant a unes orelles que s’inicien, com és la primera infància, com a un públic ja més sensible i avesat a aquest tipus de gènere. En aquest concert els més menuts trobaran moltes referències que captivaran la seva atenció.

Aquestes propostes parteixen de la convicció de què la música ens ensenya valors, ens ajuda a comprendre les relacions humanes i ens fa la vida agradable. La música no és només tocar i cantar, sinó també aprendre a escoltar. La mú­sica té una capacitat cohesionadora, inspiradora i simbòlica, que esti­mula el sentit crític i estètic.

 

Compartir

Noticies relacionades

dissabte, 28 març, 2020 - 12:00

Òpera des de casa

El Cèntric proposa diferents opcions per seguir gaudint de l’òpera durant els...

divendres, 27 març, 2020 - 11:00

Capturem moments envers la dona, nova proposta expositiva virtual al CC Jardins de la Pau

La mostra, que s'anava a inaugurar divendres 13, es podrà visitar virtualment...

divendres, 27 març, 2020 - 10:15

/Unzip Arts Visuals en acció

El LAB SuperSimetria continua amb trobades i sessions de creació online