Esteu aquí

Diàlegs literaris: el plaer de conversar sobre literatura

La primera edició del cicle que organitza el Cèntric s’acomiada amb una sessió sobre els llibres que ens canvien la vida

Cèntric_dialeg literari_LluciaRamis_AnnaGuitart

dimecres, 19 maig, 2021 - 12:45

Al llarg d’aquests darrers mesos, diferents veus vinculades a l’àmbit literari i artístic han desfilat pel Cèntric Espai Cultural en el marc del cicle Diàlegs literaris. La proposta tanca la seva primera edició erigint-se com una de les activitats més consolidades en l’àmbit de la Lectura, una de les principals línies de treball de l’equipament.

Sessió rere sessió, el cicle ha esdevingut un espai de debat, diàleg i reflexió de la mà d’escriptors, poetes, acadèmics i intèrprets, entre d’altres figures, que han conversat en cada trobada al voltant d’un tema o figura literària. L’activitat, a més, ha tingut un marcat accent local, comptant amb la participació de veus vinculades a la nostra ciutat.

 

Literatura, debat i reflexió

La figura de l'escriptora Víctor Català va protagonitzar la primera sessió dels Diàlegs literaris, que va comptar amb la professora i investigadora Margarida Casacuberta, l’actriu Míriam Iscla i les actrius locals Àngela Jové i Sílvia Sabaté.

Després d’un parèntesi provocat per la crisi de la covid 19, el cicle es va reprendre amb la conversa entre el poeta, dramaturg i traductor palestí sirià Mohamad Bitari i l’escriptora i professora de l’INS Salvador Dalí, Alba Sabaté, al voltant de l’ús de la paraula a l’hora de parlar del passat, el present i el futur.  

A partir de la premissa “Si algú parla de mi, sens dubte mentirà” que va escriure Renée Vivien, les poetes Maria Sevilla i Juana Dolores Romero Casanova van oferir una nova trobada literària on van dialogar i reflexionar sobre la poesia, a més de recitar peces pròpies.

Per la seva banda, la novel·la Los cuerpos partidos de l’escriptor i professor de l’INS Ribera Baixa, Álex Chico, va ser el punt de partida del diàleg entre l’autor i el poeta Mariano Martínez. La trobada es va desplegar pels camins de la memòria, els llocs, el passat, el present, i l’escriptura com a planter on arrelar-nos.

Darrera sessió, amb Llucia Ramis i Anna Guitart

La primera edició dels Diàlegs literaris s’ha tancat aquests dies amb una trobada entre l’escriptora i periodista Llucia Ramis i la també periodista i guionista Anna Guitart. A partir del llibre il·lustrat 50 llibres que m’han canviat la vida, publicat recentment per l’escriptora mallorquina, la conversa va abordar en un to amè i fresc com algunes lectures, més enllà del seu valor o qualitat literària, marquen un avant i un després en la nostra experiència lectora. L’amistat i complicitat que uneix totes dues ponents va quedar palesa en un diàleg on van compartir anècdotes, recomanacions i vivències literàries amb el públic assistent.

Amb aquesta trobada, el cicle s’acomiada fins la propera edició.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 desembre, 2022 - 10:00

El Prat ocult estrena nova web elprat.cat/elpratocult

Posem a l’abast d’un clic la història del Prat d’una manera lúdica i divertida

divendres, 2 desembre, 2022 - 13:45

Finalitza l’exposició “Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat”

Més 3000 persones han visitat l’exposició que analitza l’evolució demogràfica...