Esteu aquí

Descobrim la Biblioteca Antonio Martín!

Visites adreçades als centres educatius

Descobrim la biblioteca

dijous, 28 gener, 2021 - 11:15

Les visites escolars són un clàssic a la Biblioteca i té els seus orígens a les visites que es realitzaven des de mitjans dels anys 90 al Centre Cultural el Remolar. De llavors ençà han estat centenars, si no milers de nens i nenes del Prat que han passat per la Biblioteca i han pogut gaudir d’una amena activitat per conèixer el funcionament, els serveis, el fons, els diferents tipus de recursos en què es pot trobar informació i on es fomenta l'ús de la Biblioteca com a element incentivador de la lectura.

Molts d’aquells infants són ara pares i mares de família que porten als seus infants a la Biblioteca, continuant amb una tradició lectora fortament arrelada a la nostra ciutat.

Enguany s’han engrescat moltes escoles, tant bressol com de primària, secundària o educació especial, a participar en l’activitat per apropar la Biblioteca als més menuts, adaptada a les actuals circumstàncies.

Dinàmica de la sessió

Les visites tenen una durada d’una hora aproximadament i es divideixen en dues parts diferenciades. A partir d’una rebuda on la Biblioteca es presenta com un dels pilars culturals de la ciutat, s’explica les possibilitats que la Biblioteca ofereix a cadascun dels participants, adaptant l’explicació per a cada etapa educativa. Després arriba el moment de la lectura en veu alta d’un àlbum il·lustrat que genera una conversa i un diàleg interactiu.

Aquest curs la selecció d’àlbums que es llegeixen estan vinculats al projecte de Converses Literàries, un projecte de lectura integrada dins del marc d’Interseccions i el qual es troba en el seu tercer curs d’implementació i on la Biblioteca té un paper clau en la promoció de la descoberta literària.

Amb aquestes visites la Biblioteca té com a objectiu enfortir els vincles amb les diferents escoles del Prat i convertir-se en una font de recursos d’informació veraç i contrastada.

Molts dels infants descobreixen la sala infantil per primer cop, un petit gran racó que els permet des d’aprendre les primeres lletres fins a submergir-se en el plaer de la lectura. Un plaer que els acompanyarà tota la vida. Per aquesta tasca la Biblioteca compta amb un equip de professionals preparats i motivats per als nous reptes i necessitats que la societat demandi.

Protocols sanitaris

Donades les circumstàncies epidemiològiques actuals la Biblioteca extrema totes les mesures sanitàries envers la protecció tant dels participants com del personal que imparteix l’activitat, com la distància de seguretat, rentat de mans, ventilació i totes les mesures que garanteixen la seguretat de tothom. Hi ha tot un protocol establert des de la Biblioteca signat per totes les escoles participants.

Per tenir més informació al respecte de les mesures seguides per frenar la Covid 19 podeu seguir aquest enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 octubre, 2021 - 09:30

L’exposició del Clic Prat reviu una Festa Major molt especial

Les fotografies guanyadores i finalistes del 18è Clic Prat, s’exposen al...

dilluns, 18 octubre, 2021 - 12:00

Comença el cinquè curs de desplegament de projectes del programa IntersECCions

Aquest octubre han iniciat moltes de les accions que impliquen centres i...

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...