Esteu aquí

Del Prat al plat: un cicle per apropar-nos als valors agrícoles i a l'aprofitament alimentari

El Ribera organitza aquesta proposta vinculada a la línia gastronòmica de proximitat i km. 0

dimecres, 28 abril, 2021 - 10:15

A partir del mes de maig el Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa organitza un cicle gastronòmic anomenat “Del prat al plat”. Aquest cicle té la intenció d’apropar els valors agrícoles al nostre dia a dia i és que, els valors agrícoles sempre han format part del patrimoni i teixit pratenc, però, amb la creixent urbanització, hem anat perdent la nostra memòria rural. “Del Prat al plat” és un cicle de xerrades, basades en l’aprenentatge col·laboratiu, on s’abordaran temes com els aliments de temporada, la cuina de proximitat, l’aprofitament alimentari i la sobirania alimentària.

La dinamització del cicle estarà a càrrec del col·lectiu Cuchara, qui es descriu com “una iniciativa que planteja l’alimentació com a motor d’emancipació social i cultural des de l’òptica tant individual com col·lectiva, tenint en compte que la forma com ens relacionem amb els aliments, incloent la seva elaboració, té una significació política a més de constituir una font d’aprenentatges, de gaudi i de relació social”.

El cicle s’estructurarà en quatre sessions presencials al Ribera, que es faran els dilluns 10, 17 i 31 de maig i el 7 de juny, totes de 18 a 19:30 h

'Com s'alimenta la ciutat?' serà la primera sessió,  a la què investigarem i parlarem sobre quins aliments trobem al territori i d’on ve allò que no és d'aquí, sota quines condicions es produeixen i com s’abasteixen les ciutats. A la segona sessió: 'Sempre hi ha de tot al Mercat?', farem una compra setmanal i, entre totes, veurem quins aliments trobem al mercat a cada moment per a dur a terme el nostre menú. Posteriorment, ens trobarem per gaudir de la tercera sessió: 'Com evitar el malbaratament?', per pensar en què fem amb el que comprem, com optimitzem els aliments i com els processem per treure’n el màxim de rendiment sense malbaratar-ne res. Tancarem el cicle el 7 de juny amb una taula rodona amb la col·laboració d'entitats dedicades a la sobirania alimentària. Comptarem amb la participació de Keras Buti i Espigoladors.

Les inscripcions ja estan obertes, i l'aforament és limitat! Les sessions són independents, de manera que us podeu apuntar a cada una per separat, o només a la que més us interessi. Si teniu dubtes o dificultat per realitzar la vostra inscripció, podeu contactar-nos a ccriberabaixa@elprat.cat o trucant al 933741580.

Ens trobem a partir del maig al Centre Cívic per veure fins a quin punt El Prat forma part dels nostres plats!

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 15:30

“La pols que cau del cel”, un projecte íntim i comunitari

El dijous 24 de novembre va arribar a la seva fi el projecte “La pols que cau...