Esteu aquí

Cloenda del projecte de mentoria socioeducativa

Sis estudiants van gaudir durant el curs de l’acompanyament d’una persona voluntària per tal de guiar-los i orientar-los en la seva trajectòria vital

dimecres, 31 maig, 2023 - 10:15

La Sala Àgora de Fundesplai va ser l’escenari ahir a la tarda de l’acte de cloenda del projecte de mentoria socioeducativa que coordina la Fundació Catalana de l’Esplai amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i que s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn del Departament d’Educació de l’Ajuntament del Prat.  

La vetllada va esdevenir un acte d’agraïment i de reconeixement als mentors i als mentorats d’aquest curs, acompanyats de les seves famílies i dels referents dels centres educatius.  També es va efectuar una valoració de la iniciativa un cop finalitzada. Els sis estudiants que s’han acollit al projecte enguany són tres alumnes de batxillerat de l’Institut Estany de la Ricarda i tres que han format part del Programa de Formació i Inserció de l’Institut Les Salines.

Una persona voluntària de guia, orientació i suport

El procés de mentoria socioeducativa és l’acompanyament d’una persona voluntària en la guia, orientació i suport d’una altra persona que vol desenvolupar un projecte personal concret, ja sigui laboral, social, personal, emocional o vital. En aquest cas, la mentoria socioeducativa posa el focus en joves en etapes escolars o d'educació postobligatòria. És el segon curs que es porta a terme.

L’objectiu, doncs, consisteix a acompanyar al/la jove en el seu procés d’inclusió a la vida adulta d’acord amb el propi projecte de vida, reforçant aspectes de l’àmbit acadèmic, laboral i de creixement personal. El procés es desenvolupa a través de trobades quinzenals entre les parelles mentores als centres educatius entre els mesos de gener i juny, amb el seguiment de l’entitat coordinadora, la Fundació Catalana de l’Esplai, que també gestiona la selecció de mentors per assegurar-ne la seva idoneïtat.

El nombre de parelles que s’estableixen depèn del finançament del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El projecte sol arrencar el mes d’octubre, però no és fins a tres mesos després, un cop finalitzada la recerca de mentors, que s’inicien les trobades.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 setembre, 2023 - 13:30

Primer plenari de les AFA i les AMPA del curs

La trobada va celebrar-se a l’Escola Charles Darwin

dijous, 21 setembre, 2023 - 08:45

Tot a punt per a la lliçó inaugural del curs escolar 2023-2024

L’acte se celebrarà el dimecres 27 de setembre al Cèntric

dimecres, 20 setembre, 2023 - 08:30

Acaba la reforma de l’Institut Escola Pepa Colomer

Durant l’estiu també s’han climatitzat les quatre escoles bressol municipals