Esteu aquí

Cicle (Re)Pensem Europa, amb el comissariat d’Albert Lladó

Convida als ciutadans i ciutadanes a compartir les grans preguntes del present des d’una mirada contemporània i desacomplexada

dimecres, 30 octubre, 2019 - 10:15

Des del Cèntric Espai Cultural es promou la reflexió, l’esperit crític i la mobilització de les idees i es vol agitar el debat sobre les tendències i investigacions en la interpretació del món actual des de diferents perspectives: filosòfiques, sociològiques, històriques o antropològiques.

Aquest any, hem creat el Cicle (Re)Pensem Europa, amb el comissariat d’Albert Lladó, que convida als ciutadans i ciutadanes a compartir les grans preguntes del present des d’una mirada contemporània i desacomplexada.

A partir de taules rodones, debats i conferències, el cicle reuneix a pensadors i pensadores, persones creadores i investigadores i professionals de diverses disciplines, per a posar sobre la taula els grans reptes del continent europeu, com ara l’impacte social i cultural que tindria el Brexit, l’auge de la ultradreta, el desafiament humanitari que suposen les grans migracions al Mediterrani... També es vol convidar a reflexionar sobre les arrels i el compromís ètic d’una Europa que necessita més que mai repensar-se per respondre als seus valors fundacionals.

Participaran persones de reconegut prestigi, com Lídia Pujol, Blanca Garcés, Rafael Argullol, Matthew Tree, Ingrid Guardiola, Jordi Borràs o Ramon Sangüesa, entre d’altres, en un diàleg obert i crític on el públic també hi podrà intervenir com a agent actiu del debat.

Totes les sessions tindran lloc a la sala d’actes del Cèntric Espai Cultural de novembre de 2019 a juny de 2020, amb una sessió mensual d’entrada gratuïta limitada a l’aforament.

La primera cita serà el 7 de novembre les 19 h amb Brexit per a "dummies", a càrrec de Matthew Tree i presentat i dinamitzat per la periodista Marta Ballesta.

Es reflexionarà sobre quines són les veritables raons que han portat al Regne Unit a voler sortir de la Unió Europea;  com afectaria, tant econòmicament com socialment, un trencament sense acord i de quina manera podria respondre Escòcia, com quedaria la situació d’Irlanda amb una possible frontera, si no es posa sobre la taula la possibilitat d’un segon referèndum, entre d’altres qüestions. 

La següent proposta Encarnar la tradició. El valor de compartir valors,  a càrrec de Lídia Pujol, presentada i dinamitzada pel periodista Albert Lladó, serà el dijous 19 de desembre a les 19 h.

Podeu trobar la informació detallada de cada activitat aquí

Comptem amb la vostra assistència per poder compartir i debatre les qüestions que us proposem.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 9 abril, 2020 - 09:00

Els clubs de lectura en temps de confinament

Informació i recursos
diàleg literari_victorcatala.jpg

dimecres, 8 abril, 2020 - 11:00

Diàlegs literaris al Cèntric

L’escriptora Víctor Català protagonitza la primera sessió d'aquest cicle

dimarts, 7 abril, 2020 - 10:30

Dia i nit, un laboratori per compartir i construir comunitat

'La casa del vacío' és la darrera experiència de Camins Vius abans de l'aturada