Esteu aquí

A cau d'orella, una cadena ciutadana de trucades literàries

dimarts, 1 desembre, 2020 - 15:00

Imagineu-vos la situació: esteu tranquil·lament al sofà de casa vostra, sona el telèfon i en agafar-lo una veïna us felicita les festes i us llegeix un poema d'una poetessa pratenca. Quina il·lusió, oi?

El projecte 'A cau d'orella' vol que entre veïns i veïnes ens felicitem les festes i compartim un moment literari a través del telèfon. Aquest ha estat un any difícil per a totes, però que millor manera d'acabar-lo que fer arribar paraules de suport a totes les llars a través de trucades plenes de literatura i poesia?

Creadores i agents de la ciutat donen forma al projecte

Vàries entitats no s'han volgut perdre l'oportunitat de trasnametre al barri un missatge positiu en aquesta època de l'any. Així, l'Associació de Veïns del Nucli Antic i l'Associació Roda Blava, entitats residents a la Palmira, així com la Cooperativa Obrera de Viviendas, a més de participar en les cadenes de trucades, formen part del grup motor implicat en el plantejament i la difusió del projecte.

La Biblioteca Antonio Martín i el Cèntric Espai Cultural també han volgut sumar-se ajudant amb la selecció de creadores del Prat que participen en el disseny de la iniciativa; Àngela Jové, Hassan Hafidi, Cristina Díez, Jesús García i Rosa Ribas estan fent una selecció de peces literàries perquè la gent pugui llegir-les durant la trucada. Es tracta de poemes, relats curts i històries que volen donar una mica d'esperança i alegria a la ciutat. Totes elles participaran com a lectores en les cadenes de trucades, llegint obres seves i d'altres escriptores; i fins i tot podrem escoltar alguna peça nova. A més, les alumnes del Curs d’escriptura creativa del Cèntric elaboraran un microrelat per l’ocasió.

La Laia Ruz, il·lustradora pratenca, també forma part d'aquest grup impulsor. Ella ha plasmat l'essència i les idees que vol transmetre la iniciativa en la il·lustració tan tendra que és la imatge del projecte.

Com podem participar?

Tothom pot participar en el projecte 'A cau d'orella'. Tant si us encanta llegir i recitar, com si només voleu que algú us truqui per explicar-vos una història. Totes dues maneres de participació són benvolgudes.

Per participar haureu de posar-vos en contacte amb nosaltres escrivint al correu ccpalmiradomenech@elprat.cat. Nosaltres us explicarem el funcionament de les trucades i us demanarem que ens faciliteu un telèfon de contacte, que compartirem amb un veí o veïna del territori perquè gaudiu d'aquest moment literari.

Per a més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a ccpalmiradomenech@elprat.cat o trucant al 934794535

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 25 octubre, 2021 - 09:00

Prospecció arqueològica a l’aparcament entre l’Església de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament

La intervenció es durà a terme el proper dimarts 26, de 8 a 20 h
Som natura 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

Reconeguts artistes expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través de la cançó i el videoclip Som natura!

La iniciativa està impulsada per l’activista cultural Lluís Marrassé,...

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...