Esteu aquí

Caçadors de mirades: un projecte interdisciplinari

L’alumnat de l’escola Jaume Balmes rescata la memòria del barri de Sant Cosme

20190128_115322.jpg

dijous, 31 gener, 2019 - 11:00

L’Escola d’Arts del Prat i L’Escola d’Arts en Viu dissenyen conjuntament en el marc del programa IntersECCions, el projecte Caçadors de mirades a l’Escola Jaume Balmes. El programa Interseccions ha propiciat que les dues línies de treball dialoguin en un sol projecte. El punt de partida són les mirades d’aquelles persones que conserven memòries arrelades al barri de Sant Cosme.

Enguany, tant els educadors de l’Escola d’Arts del Prat i els de l’Escola d’Arts en Viu com els mestres de l’Escola Jaume Balmes, s’han proposat abordar plegades algunes de les sessions d’arts visuals i de teatre per tal de treballar de forma interdisciplinaria.

L’alumnat, rebrà capses de diferents entitats i persones de Sant Cosme amb tot tipus de material sensible de ser explicat, relacionats amb el barri i les seves vivències i memòries. A partir d’aquest material i a través d’entrevistes, els alumnes construiran el relat de les mirades de Sant Cosme i crearan un arxiu.

L’objectiu d’aquesta proposta és fomentar el vincle i el treball conjunt entre l'escola i el barri, afavorint l’aprenentatge en comunitat, a més de generar empatia entorn les pràctiques culturals contemporànies fomentant l’ interès, la curiositat i l’autonomia.

Al maig, l’escola farà una jornada de portes obertes al centre per tal que pares i mares, família, amics i veïns puguin visitar el museu d’històries de Sant Cosme i les obres i/o instal·lacions creades pels alumnes de l’escola que han participat d’ aquest projecte.

Compartir

Noticies relacionades

Escola bressol La Blaveta

divendres, 22 maig, 2020 - 14:00

L’Ajuntament reclama a la Generalitat el deute amb el finançament de les escoles bressol, complint la sentència refermada pel TSJC

En el cas de l’Ajuntament del Prat, la Generalitat li ha de retornar 2.712...

divendres, 22 maig, 2020 - 12:00

La Biblioteca us proposa un ampli ventall de lectures per mantenir la fortalesa emocional

Una selecció de llibres per gestionar la tensió emocional

dimecres, 20 maig, 2020 - 13:45

S'acosta la preinscripció per als ensenyaments postobligatoris

Batxillerat, formació professional, persones adultes, idiomes...