Projecte d'Arts Visuals a l'Escola Jaume Balmes

Aquest curs 2018-2019 en la seva segona edició del projecte d'Arts Visuals a l'Escola Jaume Balmes durà per títol Caçadors de mirades: les dones de Sant Cosme.

Agafant com a referent la generació de la proposta col·lectiva de construcció del mur realitzada durant el curs 2017-2018 i posant l'accent en el sentiment de comunitat es planteja crear un projecte on els infants coneguin de primera mà les entitats del seu barri a partir de visites als centres. En aquesta ocasió el nostre focus serà endinsar-nos en la pràctica de la co-educació i en el valor de les múltiples identitat que constitueixen el barri.

Els alumnes de l'escola amb el suport dels educadors de l'Escola d'Arts del Prat i dels seus mestres referents generaran relatogrames gràfiques d'aquestes visites. En aquesta ocasió el mur ja no és un mur,  ha evolucionat fins a convertir-se en una estructura interactiva adossada a la paret.

El projecte d'Arts Visuals a l'Escola Jaume Balmes té diverses àrees d'intervenció:

Treball a l’aula

La Intervenció amb l'alumnat es farà a partir de la immersió de pilotatges als cicles distribuïts entre els tres trimestres (1r trimestre cicle infantil, 2n trimestre cicle inicial i mitjà, i tercer trimestre cicle superior).

Volem generar empatia entorn les pràctiques culturals contemporànies fomentant l'interès i la curiositat , especialment pel que fa al camp de representació gràfica.  

Treball amb el centre educatiu

Sessions de coordinació comunitària entre el PASC, els educadors de l'Escola d'Arts del Prat i el centre educatiu de dues hores de duració cadascuna.

A més, es realitzen sessions de formació teòrico-pràctica al professorat del centre per treballar la introducció d'estratègies visuals de com tractar la temàtica a les aules. A més, amb els docents implicats de cada cicle es realitzaran tres sessions de formació trimestral.

Compartir amb la ciutat

Volem construir una xarxa de vincles amb els quals les persones que hi  participen i estableixen aliances i línies conjunts d’actuació per a que els alumnes puguin desenvolupar al màxim les seves potencialitats.

Es pretén integrar i connectar l’escola amb la realitat del medi , participant en les manifestacions culturals i de relació en el sí de la sociedad a la qual vivim.

Es preveu realitzar la presentació de la proposta educativa a la Jornada de Portes Obertes del centre amb la participació de tota la comunitat educativa.

 

Altres accions relacionades

Projecte d'Arts Visuals a l'Escola Can Rigol

El projecte d'Arts Visuals a l'Escola d'Educació Especial Can Rigol que es desenvoluparà a durant aquest...

Projecte d' Arts Visuals a l'Escola Ramón Llull

Neix al curs 2018-2019 el projecte d'Arts Visuals a l'Escola Ramon Llull. ...

Projecte Arts Visuals a l'Escola Pepa Colomer

Aquest curs 2018-2019  es desenvolupa la tercera edició del projecte d'Arts Visuals a l'Escola Pepa Colomer...

BUSCADOR D'ACCIONS