Esteu aquí

Arriba la Primavera de llibres i lletres al Cèntric

Un conjunt de propostes literàries adreçades a diferents públics i pensades per fomentar i gaudir del plaer de la lectura i l’escriptura

dimecres, 7 abril, 2021 - 11:00

El Cèntric Espai Cultural, la Biblioteca Antonio Martín i Patrimoni cultural impulsen un any més la Primavera de llibres i lletres, un conjunt de propostes literàries pensades per fomentar i gaudir del plaer de la lectura i l’escriptura. El cicle, una de les dates clau en el calendari de l’equipament en l’àmbit de la lectura (un dels seus principals eixos de treball), inclou activitats en formats diversos i adreçades a diferents públics, amb especial èmfasi en la creació local.

En aquesta línia, i després de moltes setmanes de treball, serà el moment de descobrir els relats que ha estat elaborant l’alumnat dels cursos d’escriptura del Cèntric. Aquests escrits culminen un procés de treball on els participants han anat adquirint coneixements i tècniques sobre la construcció de personatges i sobre els gèneres literaris.

L’acompanyament i suport als autors i autores locals que habitualment treballa el centre assoleix especial protagonisme durant aquests dies. Així, des de la Biblioteca arriben les novetats d’aquest any, un recull d’obres ben variades, de ficció i no ficció.  Trobareu una petita exposició amb aquestes novetats editorials en el vestíbul de la Biblioteca. A més, podeu consultar el Pratilletres, un recull en línia de les persones de la nostra ciutat que escriuen obres literàries, divulgatives, d’investigació o d’imaginació.  

També en aquesta línia, durant el 19, 20 i 21 d’abril la plaça Porxada del Cèntric es convertirà en l’epicentre de les lletres pratenques, amb presentacions d'algunes d'aquestes novetats editorials per part dels seus creadors i creadores. L’acte central tindrà lloc dimecres 21, amb la presentació de “Galetes de mel i gingebre”, la darrera novel·la de l’escriptora i professora de l’INS Salvador Dalí, Alba Sabaté, que conversarà amb l’actor Arnau Puig.

Les propostes de cultura digital que habitualment es treballen des del Cèntric també estaran estretament lligades a la Primavera de llibres i lletres, amb xerrades divulgatives al voltant de la lectura en l’àmbit digital, com la sessió introductòria al món dels influencers literaris que oferirà la booktuber Mixa.

Trobareu tota la informació sobre la Primavera de llibres i lletres en la pàgina web del cicle, que recull també d’altres propostes, com les publicacions sobre la història i el patrimoni local,  o els espectacles  familiars de lectura i música de L’hora del conte.

Compartir

Noticies relacionades

Acte memòria 14 abril

dijous, 15 abril, 2021 - 14:00

Una placa a la sala de plens recorda l’alcalde i els regidors pratencs afusellats pel franquisme des d’aquest 14 d’abril

La placa es va descobrir durant l’acte d’homenatge a l’alcalde Lluís Serra i...

dijous, 15 abril, 2021 - 12:00

Camins Vius acompanya més de 2.500 alumnes en aquest segon quadrimestre

El programa educatiu es desenvolupa d’abril a juny amb nou propostes...

dimecres, 14 abril, 2021 - 11:00

El mapa virtual 'Gent de Barri' continua acollint històries del veïnat del territori

Podeu fer arribar al Ribera els relats que us connecten als barris de Sant...