Esteu aquí

Aquest any, descobrim la clàssica al Cèntric

Seguint amb la seva aposta per difondre la música clàssica i l’òpera, l’equipament ha preparat trobades divulgatives amb especialistes com Albert Galceran o Marcel Gorgori

Centric_Albert_galceran_xerrada_òpera_2

Albert Galceran

dimecres, 12 gener, 2022 - 13:45

En aquest 2022,  la promoció de la música clàssica i l’òpera segueix sent un dels trets identitaris del Cèntric Espai Cultural. D’aquesta manera,  en el marc del cicle Viu l’òpera! el centre ha preparat per aquest primer trimestre una programació que inclou la projecció de muntatges operístics icònics del gènere, com Rigoletto, El barber de Sevilla o Carmen. Pel que fa a la vessant divulgativa, durant els propers mesos passaran pel Cèntric especialistes en aquest terreny com Albert Galceran o Marcel Gorgori, que donaran a conèixer les claus per gaudir al màxim de les projeccions del cicle.

Al gener, Albert Galceran torna al Cèntric

El proper dimecres 19 de gener rebrem al Cèntric al conegut divulgador musical Albert Galceran.  Especialista en música clàssica, es tracta d’un rostre i una veu molt familiars en aquest àmbit, gràcies, sobretot, a les seves col·laboracions habituals en programes televisius com “Tot es mou” de TV3, o “Àrtic” de BTV, a més de ser el responsable juntament amb Pedro Pardo del programa radiofònic “Els homes clàssics”, de Catalunya Música.  No és el primer cop que l’Albert Galceran visita el Cèntric, i en aquesta ocasió ho farà per parlar sobre l’òpera Rigoletto, que és el títol que es projectarà aquest mes a l’Auditori. Per anar obrint boca, l’Albert ha preparat aquest vídeo amb algunes pinzellades del que explicarà en la seva xerrada.

Rigoletto, de Giuseppe Verdi                   

La cèlebre òpera de Giuseppe Verdi Rigoletto és el títol que es projectarà el proper 28 de gener a l’Auditori. Es tracta d’una peça essencial del repertori operístic del compositor italià, basada en el drama de Victor Hugo Le roi s'amuse, i va ser censurada abans de l'estrena per la seva crítica a la monarquia de l'època. "La donna è mobile", una de les àries més famoses de la lírica universal, representa un dels moments més brillants d’aquesta òpera.

El muntatge que es projectarà es va estrenar al Gran Teatre del Liceu sota la direcció musical del mestre italià Riccardo Frizza i la direcció d'escena de l’holandesa Monique Wagemakers.  Aquesta coproducció del Liceu i el Teatro Real compta entre els seus atractius amb la presència del tenor Javier Camarena i el baríton Carlos Álvarez, dues de les veus més importants del panorama líric actual.

Podeu consultar totes les propostes del cicle Viu l’òpera! aquí.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 febrer, 2023 - 12:00

La il·lusió del temps: Estacions, un bosc fotogràfic a Jardins de la Pau

El fotògraf pratenc Jesús Belmonte, exposa al centre cívic una mostra de la...

dijous, 2 febrer, 2023 - 10:00

Hiverns de música clàssica a la Biblioteca Antonio Martín

Emmarcat dins del cicle “Viu l’òpera!” del Cèntric Espai Cultural, la...