Esteu aquí

Activitats en línia per celebrar al Prat el Dia per l’Alliberament LGTBI

L’Ajuntament penjarà la bandera de l'arc de Sant Martí a la façana de la Casa de la Vila en senyal del caràcter inclusiu i compromès de la nostra ciutat

dimarts, 16 juny, 2020 - 08:30

El diumenge 28 de juny proper se celebrarà el Dia per l’Alliberament LGTBI. Al Prat es commemorarà aquesta data amb una sèrie d’activitats que, degut al context de crisi sanitària per la COVID-19, es farn telemàticament.

Activitats programades

El cicle d’activitats per commemorar el 28J començarà el 18 de juny amb la projecció de Fugir per estimar, un documental que també s’inclou al cicle per celebrar el Dia de les Persones Refugiades i que narra les experiències de persones LGBTI del Marroc i el seu periple per demanar asil a l’estat espanyol. Després hi haurà un cinefòrum amb Mahmoud Assy. 

El dimecres 1 de juliol a les 18 h, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat es durà a terme a través del Instagram Live un directe que abordarà la realitat LGTBI de joves i adolescents durant el confinament. A la conversa participaran Helena Galé (@sexsapiens) i Agustín Kong (@Agustinkong).

També a Instragram, el Pla d’actuació Sant Cosme i el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa dinamitzaran aquesta xarxa social des de les “stories” amb continguts com dates i fites clau en la lluita pels drets de les persones LGTBI+; l'art com a mitjà d'expressió i revolució; o Orgull d'Influencers, que mostren amb llibertat les seves vides: Dulceida, Los Javis, Anna Castillo o Rush Smith.

El vestíbul de la Biblioteca Antonio Martin acollirà una exposició bibliogràfica, que dinamitzarà i donarà a conèixer a través de les xarxes socials. S’ha creat també un nou club de lectura, encara amb places lliures, del qual es farà una robada virtual el dilluns 29 de juny, a les 18:30 h). La inscripció es fa a través de Tellfy.

#OrgullPrat

El Prat és una ciutat compromesa amb els drets i llibertats de la comunitat LGTBI. Prova d’això són els diferents recursos i mecanismes que l’Ajuntament té en marxa per sensibilitzar sobre la importància de respectar la diversitat d’orientació sexual i la identitat de gènere. 

El diumenge 28 de juny, a la façana de l’Ajuntament lluirà la bandera de l'arc de Sant Martí. 

El 29 de juny serà el segon aniversari de la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI), un servei de proximitat que dona resposta a possibles situacions de discriminació i que alhora pretén ser un recurs de sensibilització per a la ciutadania i les entitats del municipi.

Per últim, s’està acabant de perfilar el Pla Local per a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere, un document estratègic que pretén ser un marc de referència per als diferents departaments municipals a l’hora d'implementar polítiques públiques perquè aquestes incloguin sempre una perspectiva integradora.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...