Esteu aquí

5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

L'Ajuntament impulsa la campanya "1+1=Voluntariat"

dijous, 5 desembre, 2019 - 10:30

Avui 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat i l'Ajuntament del Prat dona el tret de sortida a la campanya "1+1=Voluntariat". Aquesta acció comunicativa sorgeix de la feina conjunta entre les diferents entitats de voluntariat de la ciutat i el Punt de Voluntariat, que pretén visibilitzar i posar en valor la tasca que realitzen tant les persones voluntàries com les entitats de voluntariat del Prat. 

Durant aquest mes i fins al mes de gener, mitjançant una sèrie de cartells al carrer i també amb publicacions a les xarxes socials, podreu conèixer diferents persones voluntàries que ja estan endinsades en algun dels diferents projectes de voluntariat de la ciutat. Sabreu quines són les motivacions que els van portar a començar a treballar per la cohesió de la ciutat o qui va ser la persona que els hi va obrir la porta a un nou món d’experiències úniques.

Feu una ullada al web del 1+1= Voluntariat.

Al gener, nova oportunitat per endinsar-se al voluntariat

Després de conèixer les diferents històries de persones voluntàries i amb el nou any que tot just comença, teniu la possibilitat de col·laborar en qualsevol dels molts projectes de voluntariat de les entitats de la ciutat. Podeu ajudar en projectes d’àmbits ben diversos, com poden ser l’esportiu, el cultural, el social, l’educatiu o el medi ambiental. Aquí us deixem algunes propostes noves: 

  • Exploradors. Sortides lúdic-culturals. Acompanyeu els nois i les noies en les sortides culturals que fan els dissabtes amb l’Associació de Temps de Lleure Rubricatus.
  • Ajuda a persones nouvingudes a aprendre la llengua i conèixer l'entorn on viuen. Col·laboreu al projecte d’alfabetització de SaóPrat.
  • Impliqueu-vos en la millora de la comprensió lectora de l’alumnat de primària, participeu al projecte LECXIT, un projecte que compta amb la implicació dels departaments d’Educació i Ciutadania (Punt de Voluntariat) i de la seva vinculació a l'àmbit lector del programa IntersECCions.
  • Acompanyament a persones que viuen situacions de soledat no desitjada amb el projecte Antenes. Es tracta d'un projecte conjunt del departament d’Acció social i l’entitat GATS.
  • Col·laboreu espigolant contra el malbaratament alimentari amb la Fundació Espigoladors.

Si voleu més informació sobre els projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat podeu passar de manera presencial els dilluns o els dijous pel Punt de Voluntariat, situat a les Cases d’en Puig, amb cita prèvia. O bé podeu escriure un correu electrònic a voluntariat@elprat.cat, o trucar al telèfon 93 379 00 50 (ext. 5600).
 

Compartir

Noticies relacionades

Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...

dimecres, 27 juliol, 2022 - 13:30

L’oci i la cultura, bandera de l’estiu al barri de Sant Cosme

Totes les activitats comunitàries s’han dut a terme a les places, equipaments...

dimecres, 20 juliol, 2022 - 18:30

L’entitat Orgull Pota Blava tanca el seu cicle d’activitats per l’alliberament LGTBIQ+ amb el Pícnic de colors

El centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit 7 activitats en el marc...