Cultura popular

Carnaval

Tot de cap per avall! Cap ovella amb la seva parella ni gallina al seu corral, ni fills que obeeixin els pares ni serfs que serveixin senyor: ha arribat el seguici dels pecats capitals per portar la disbauxa sense ordre ni llei. Cada any, un dels set, l’escollit, farà de rei mentre duri el reialme del Carnaval. Dijous Gras, el pregó serà el dictat per set dies de gresca, fins Dimecres de Cendra que, mort, ens farà testament per passar la Quaresma sense sofriment.

Dijous batrem els ous, divendres pels carrers de Sant Cosme anirem de tort, dissabte tindrem gatzara al mercat i per la tarda prendrem el Prat, diumenge ballarem en família i els nens faran d’ancians, dilluns no anirem a escola, dimarts el rei covarà la mort, dimecres el plorarem, llegirem el testament i, en acabat, cremarem escombres i pensaments vells.

Set dies perquè les bèsties facin de pastor, set dies perquè el pecat sigui virtut, set dies sense culpa ni perdó, set dies de déus pagans i diversió. Un cop l’any, des de sempre, des que els avis eren nadons, saludem el rei del Carnaval!

Totes les activitats del Carnaval de l'Enveja!


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Seràs l'enveja de tothom!

Carnaval 2017 - L'Enveja

Media Root

Notícies

Veure totes
baner_carnaval

divendres, 27 gener, 2017 - 14:15

Arriba el Carnaval de l'Enveja!

Del 23 de febrer a l’1 de març arriben els dies més bojos del calendari...

diumenge, 7 febrer, 2016 - 10:30

3.200 persones i 33 comparses a les rues de Carnaval

Més de 3.200 persones repartides en 33 comparses han participat aquest dissabte a la tarda a les rues de Carnaval, primer la infantil i després la d'adults, omplint el carrer de color, música i entreteniment. El premi a la comparsa més marxosa ha estat per l'AMPA de l'Escola Jacint Verdaguer, amb el títol 2Compte que venim cremant". El guardó a la més bonica i conjuntada ha estat per l'Associació de Veïns de Sant Cosme i Sant D...

A les xarxes

Facebook

Feb 16 2017 11:24am

Enguany, en Galepis, ens prepara una activitat infantil on els més petits coneixeran el #carnavaldelprat. Una festa per a nens i nenes i les seves famílies. Es realitzaran dues sessions del Carnaval d’en Galepis perquè ningú se’l perdi!