Esteu aquí

El Prat inclòs al Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de l’Obra Social ”la Caixa”

El projecte es desenvoluparà a través de l’Ajuntament i d’entitats col·laboradores

dilluns, 21 juliol, 2014 - 14:15

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural és impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb diferents entitats socials i amb les administracions locals i consisteix en una intervenció preventiva i promocional que fomenta les relacions interculturals i afavoreix la cohesió social. També persegueix l’apoderament de la societat en pro de la convivència,  entesa com un valor que implica tots els ciutadans i ciutadanes, tant autòctons com immigrants, i el desenvolupament comunitari. 

 

La promoció de la salut, l’àmbit socioeducatiu i la participació ciutadana han estat els tres eixos d’actuació principal del Projecte als barris i ciutats en que s’ha desenvolupat fins ara. Això ha permès generar un ampli procés de participació local de les administracions, els professionals i la ciutadania; treballar des de l’àmbit socioeducatiu amb infants, joves i famílies a favor de la convivència intercultural; impulsar una acció comunitària en l’àmbit de la salut des de la perspectiva intercultural, i millorar les relacions ciutadanes i el sentiment de pertinença al barri. 

 

El Projecte té com a objectiu plantejar un marc de treball conjunt entre l’administració, les organitzacions que actuen al territori i la ciutadania, des de la coresponsabilitat i el compromís compartit per millorar les condicions, la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats de totes les persones. A més, la coincidència en un mateix territori del Programa CaixaProinfància, d’intervenció amb els infants i les famílies en situació de vulnerabilitat; del Programa Incorpora, per a la integració laboral dels col·lectius desafavorits, i del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, permet desenvolupar una actuació conjunta que reforça el compromís de l’Obra Social ”la Caixa” al municipi.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...