Esteu aquí

Més de 300 joves participen al Flux & Flow, el festival de dansa urbana de Sant Cosme

dimecres, 7 febrer, 2024 - 13:30

El passat 3 de febrer, l’Institut Escola del Prat va acollir la tercera edició del Flux & Flow. El festival d’art urbà, a càrrec de l’Associació Electro Hope Barcelona amb el suport de RV Dance, Contorno Urbano i de l’Ajuntament, va comptar amb diverses propostes com per exemple: tallers de ball i grafitis, batalles de hip hop i diverses exhibicions.

Al matí, es van dur a terme dos tallers on van participar joves de la nostra ciutat i també d’altres ciutats europees. El tallers van ser un de ball, realitzats per professionals de la dansa, i un de grafiti, que va permetre deixar volar imaginació i la creativitat als infants i joves que van participar.

A la tarda, va ser el torn d’un torneig (individual i per equips) de dansa que constava de tres modalitats urbanes: Hip-Hop, Locking i Electro. A més també es va poder gaudir d’exhibicions de ball a càrrec de l’associació de ball de la ciutat RV Dance.

La jornada va acabar amb una final plena d’emoció i una abraçada conjunta de totes les participants de les batalles.

Cal destacar l’ambient saludable i de convivència que hi va haver durant tota la jornada i la interculturalitat de l’acte amb persones de països diferents, que es comunicaven en diferents idiomes.

Valors comunitaris de la dansa urbana

El projecte Flux & Flow tracta d’apropar el jovent del barri i de la resta de la ciutat a la formació i els diferents llenguatges artístics. També pretén implicar al jovent a la vida comunitària per tal de pugui esdevenir en un agent transformador de la seva realitat i la del seu entorn, a través d’activitats positives que siguin del seu interès.

Aquesta activitat proposava donar un paper preponderant a la cultura urbana, entenent-la com una via amb la qual treballar la cohesió i la interculturalitat i també amb l’objectiu de promoure vincles comunitaris, relacionals i afavorir la participació ciutadana.

Podeu veure imatges al següent enllaç i vídeos a l’Instagram del @barrisantcosme i  també al d’@electrohopebcn

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 10 maig, 2024 - 11:30

El Prat es suma al Dia del Comerç Just amb diferents accions

El 14 de maig es celebra el Dia Mundial del Comerç Just. Enguany, l’Ajuntament, vol celebrar aquesta jornada amb un seguit d’activitats...

dimarts, 7 maig, 2024 - 08:30

Els ajuts de menjador escolar per al curs 2024-2025 es podran tramitar del 15 al 29 de maig

La sol·licitud només es pot fer telemàticament a través de l’aplicatiu...