Esteu aquí

En marxa la Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat

La Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat, un nou espai de treball que agrupa una àmplia diversitat de persones implicades amb la infància i l’adolescència, ha començat a caminar amb la posada en marxa de tres grups de treball pel desplegament d’accions en el marc del Pla Local d’Infància i Adolescència

dilluns, 13 febrer, 2023 - 13:00

La Taula Local d’Infància i Adolescència del Prat (TLIA) és un nou òrgan creat per poder coordinar el desenvolupament del Pla Local d’Infància i Adolescència. Un pla que té l’objectiu de millorar les polítiques municipals adreçades als infants i adolescents i el de posar en marxa les accions necessàries per donar resposta a les seves necessitats i al compliment dels seus drets.

La TLIA està presidida per l’Alcalde i és un espai de treball amb la intenció de reunir persones de diferents àmbits que treballen i estan implicades amb infants i adolescents.

El passat dimarts 31 de gener es van reunir una cinquantena de persones al centre cívic Palmira Domènech per posar en marxa els tres grups de treball que formen la taula i que estan integrats per famílies, infants, adolescents i professionals. Aquests grups s’encarreguen de debatre temes concrets, de fer propostes i de fer el seguiment de les accions:

  • Grup de participació i dret a l’escolta: amb l’objectiu de treballar per millorar l’escolta i la comunicació d’infants i adolescents i ampliar els espais de participació a la ciutat.
  • Grup d’entorns segurs i saludables: per treballar al voltant de l’oci positiu, no conduit i vinculat a hàbits saludables.
  • Grup de tracte just i protecció a la infància i adolescència: amb la missió de treballar en el desplegament del nou protocol per a la detecció i abordatge del maltractament a menors i al voltant dels espais de suport a l’estudi a la ciutat.

A l’acte va assistir personal de diferents àrees de l’ajuntament, representats del Consell dels Infants i del Consell d’Adolescents, famílies, professorat i professionals que treballen pels col·lectius d’infants i adolescents: personal mèdic, fiscalia, serveis psicopedagògics i cossos de seguretat.

El proper dia 21 de març, tindrà lloc el plenari de la Taula Local d’Infància i Adolescència que donarà la benvinguda a totes les persones que formen part d’aquest òrgan. La sessió servirà per presentar el seu funcionament i donar a conèixer la feina que s’està realitzant per part dels diferents sectors implicats.

Relatoria gràfica

Podeu veure les fotos dels grups de treball que es van dur a terme al centre cívic Palmira Domènech al següent enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...

dilluns, 29 abril, 2024 - 14:30

Les AFA encaren el tram final del curs amb els projectes a ple rendiment

Al Prat hi ha 20 associacions de famílies d’alumnes, amb prop de 5.000 nuclis...