Esteu aquí

Més de mig miler de persones refugiades d'Ucraïna han passat ja pel punt d'acollida instal·lat a Fundesplai amb l'acompanyament de la Creu Roja

"La ciutat d'acollida i solidària que és el Prat és el resultat del compromís l’esforç i el treball de moltes persones; de la implicació pública de l’Ajuntament però també de la implicació cívica de moltes entitats", ha destacat l'alcalde Lluís Mijoler en una visita a l'espai, aquest divendres

divendres, 25 març, 2022 - 14:15

Més de mig miler de refugiats i refugiades d'Ucraïna han passat ja pel punt d'acollida instal·lat a Fundesplai amb l'acompanyament de la Creu Roja, que va obrir fa dues setmanes i ofereix un primer allotjament a persones que fugen del conflicte. Així ho han explicat els seus responsables aquest divendres, durant la visita a l'espai que ha fet l'alcalde Lluís Mijoler i altres resposables municipals. L’objectiu de la visita ha estat conèixer i donar suport a les persones refugiades que ja es troben al Prat, així com fer balanç de totes les accions de la xarxa d’acollida que està en marxa al Prat.

Fundesplai i Creu Roja, porta d’entrada

Les instal·lacions de Fundesplai són ara mateix una porta d’entrada de persones refugiades que arriben a Catalunya, ha explicat Cristina Rodríguez, directora general de Fundesplai. Rodríguez ha explicat també que Fundesplai és un espai de transició que es centra en donar suport i acompanyament emocional per després vehicular cada cas pel circuit corresponent.

El Prat, ciutat d’acollida i solidària

Fins el moment, l’Ajuntament ha rebut més de 50 propostes ciutadanes d’ajuda, tant a nivell individual com a nivell d’entitats. Els oferiments més recurrents són l’ajuda habitacional; l’acompanyament lingüístic; l’acompanyament emocional i també el suport logístic.

Així mateix, s’estan vehiculant totes les peticions d’oferiment d’ajut econòmic a través d’un compte corrent que l’Ajuntament posarà a disposició del Fons Catala de Cooperació. Per exemple, el CB Prat ha aportat a aquest compte el que va recaptar durant el seu darrer partit. Un altre exemple és el del Rotary Club, que a través d'un torneig esportiu solidari està recollint recursos per ajudar a les persones refugiades.

L’alcalde ha recordat que “el Prat té una llarga trajectòria com a ciutat solidària i també com a ciutat d’acollida” i com per aquest motiu, des del primer moment es va posar en marxa una xarxa d’acollida a la nostra ciutat.

Així mateix, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta xarxa és per una banda ajudar a les persones que es troben sobre el terreny bèl·lic i per l’altre preparar a la ciutat i a la ciutadania per acollir a les persones afectades” per la crisi migratòria causada per la guerra.

Mijoler ha explicat que aquesta ciutat d’acollida i solidària és el resultat del compromís, l’esforç i el treball de moltes persones; de la implicació pública de l’Ajuntament però també de la implicació cívica de moltes entitats.

Si voleu oferir qualsevol tipus d’ajuda podeu visitar aquest enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...