Esteu aquí

El Consell Municipal de la Gent Gran pretén obrir la mirada i fomentar encara més la seva participació

La necessitat de millorar l’atenció a la gent gran per part de les entitats bancàries, un altre punt clau de la trobada

dijous, 10 març, 2022 - 13:00

El passat dimecres 9 de març es va celebrar a les Cases d’en Puig, la primera trobada del Consell Municipal de la Gent Gran d’enguany. L’objectiu d’aquesta reunió era fer una revisió de les accions acordades en la reunió anterior i tractar les noves iniciatives que s’estan treballant.

Els punts essencials de la trobada van ser la proposta d’obrir el Consell de la Gent Gran a la participació de noves entitats; la creació d’una comissió de treball per treballar temàtiques puntuals de gran interès per a la ciutadania (xarxa d’acollida que s’està posant en marxa) i per últim, es va tractar la  problemàtica sobre la mala atenció rebuda per la gent gran als bancs.

Obertura del Consell

El Consell Municipal va valorar com a punts essencials la necessitat d’incentivar a noves entitats de la ciutat a formar part del Consell i potenciar també el treball conjunt amb la resta de ciutadania pratenca.

L’objectiu d’aquestes propostes és clar i pretén aconseguir promocionar la vida activa i l’autonomia de la gent gran, i alhora crear sinergies de treball amb altres grups d’interès.

Comissió de treball

Aquesta proposta està relacionada amb el punt anterior i pretén crear una petita comissió de treball del consell, per participar en la cocreació d’accions puntuals que sorgeixin a la ciutat.

Un exemple és la xarxa d’acollida que s’està posant en marxa a la ciutat i que s’activarà en cas de ser necessari rebre a persones refugiades de la guerra d’Ucraïna.

Entitats bancàries

Per últim, es va tractar la necessitat de millorar l’atenció a la gent gran per part de les entitats bancàries. Una problemàtica recurrent des de l’inici de la pandèmia i que ha fet perdre autonomia a la gent gran a l’hora de fer gestions amb els seus diners.

Les i els membres del Consell de la Gent Gran van mostrar una gran satisfacció per una moció, que es presentaria i s’aprovaria hores després al ple municipal, que pretén defensar la inclusió financera i bancària de la gent gran.

Podeu consultar tots els projectes que s’estan duen a terme a la ciutat i que involucren a la nostra gent gran al següent enllaç.

Podeu posar-vos-hi en contacte presencialment, adreçant-vos a l’equipament Cases d’en Puig, per telèfon (93 379 00 50, extensió 5593) o per correu electrònic: gentgran@elprat.cat

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...