Esteu aquí

El Prat se suma al compromís municipalista per la pau a Ucraïna i mobilitza 20.000 euros per a l’ajuda humanitària i l’acollida de persones refugiades

Un dia després del 8M, també s’ha aprovat la Declaració institucional Dia Internacional de les Dones. El text, aprovat pel Consell Municipal de les Dones, denuncia les desigualtats de gènere encara existents i també fa una menció especial a les dones i nenes ucraïneses.

Compromís municipalista pau El Prat

Abans d'iniciar el ple d'avui, els regidors i regidores del Prat han mostrat la seva adhesió unànime al compromís municipalista per la pau a Ucraïna.

dimecres, 9 març, 2022 - 18:45

El Prat se suma al compromís municipalista per la pau a Ucraïna i mobilitza 20.000 euros per a l’ajuda humanitària i l’acollida de persones refugiades. En aquest sentit, el ple municipal ha aprovat per unanimitat aquest dimecres, 9 de març, la declaració institucional de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la Pau de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). A més, l’Ajuntament ha decidit també per unanimitat destinar fins a 20.000 euros per donar ajuda humanitària a la població ucraïnesa afectada pel conflicte, a través de la Creu Roja.

La meitat d’aquests recursos es destinaran a ajudar les tasques humanitàries que la Creu Roja està fent a la zona de conflicte per ajudar la població civil que pateix els seus efectes. L’altra meitat serviran per reforçar el conveni actualment vigent entre l’Ajuntament del Prat i la Creu Roja del Prat per poder donar suport a les tasques d’acollida que està fent a la nostra ciutat aquesta entitat, que és la responsable de l’acollida de persones refugiades a l’Estat.

Aquesta mobilització de recursos acordada pel plenari se suma a les tasques que està desenvolupant l’Ajuntament del Prat per canalitzar la solidaritat cap a la població civil que pateix el conflicte i preparar la ciutat per a l’acollida de persones refugiades ucraïneses que hi arribin.

En aquest sentit, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a prioritzar les ajudes econòmiques, tal i com recomanen les principals entitats internacionals d’ajuda humanitària i l’Agència Catalana de Cooperació. El consistori ha habilitat un compte corrent per tal que la ciutadania que ho desitgi pugui fer arribar ajudes, que es canalitzaran a través del Fons Català de Cooperació. El compromís de l’Ajuntament és donar tants diners com doni la ciutadania, i ja ha avançat aquests 20.000 euros que es destinaran a la Creu Roja.

Paral·lelament, els serveis de Nova Ciutadania de l’Ajuntament han habilitat un formulari web per tal que tothom qui estigui disposat a ajudar a l’acollida de persones refugiades facin arribar la desva disponibilitat. Així mateix, prepara una acte informatiu el proper dilluns, 14 de març, a les 18h, al Cèntric Espai Cultural. Tota la informació es pot consultar a elprat.cat/dacollidaisolidari, incloent el número de compte per fer donacions per a l’ajuda humanitària a la zona.

El Prat se suma a la declaració de la FMC contra la guerra d’Ucraïna

Així mateix, el ple del Prat també ha acordat sumar-se al compromís municipalista per la pau i per la resolució no violenta dels conflictes, a partir del diàleg i la diplomàcia. La declaració de la FMC, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament del Prat,  rebutja la invasió russa d’Ucraïna com un atac que “no té precedents” i exigeix “el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes, així com el retorn de les tropes al territori internacionalment reconegut de la Federació Russa”. A més, apel·la a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, “a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans”.  La declaració de la FMC se suma a d’altres realitzades per d’altres entitats municipalistes, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya en defensa de la pau.

També s'aprova la Declaració institucional del Dia Internacional de les Dones

També es fa una menció especial a totes les dones i nenes ucraïneses la Declaració institucional del Dia Internacional de les Dones (8 de març), una altra de les aprovades avui el ple per unanimitat. El text, aprovat abans pel Consell Municipal de les Dones, denuncia les desigualtats de gènere socials, laborals i econòmiques i institucionals, així com les violències masclistes i el poc valor social dels treballs de cures.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...