Esteu aquí

Festival de poesia: Tinta i desordre, homenatge a la poesia

Cèntric_festival de poesia_tinta i desordre

El cantautor Pau Alabajos, la poeta Aina Torres i el violoncel·lista Edgar Casellas conflueixen en aquest espectacle multidisciplinar que combina rapsòdia, música en directe i videoprojeccions. "Tinta i desordre" és un homenatge a les figures més importants de la poesia catalana del segle XX. Sobre l'escenari es diran i es cantaran els versos de les grans Maria-Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Carmelina Sánchez-Cutillas, Joana Raspall, Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu, Apel·les Mestres, Joan Brossa, Carles Riba i Enric Casasses en un tribut a la nostra poesia, en majúscules.

 

Pau Alabajos

Pau Alabajos (Torrent, 1982) és un cantautor valencià amb vuit discos publicats. Els seus dos primers llarga durada són Futur en venda (2004) i Teoria del caos (2008), publicats pel desaparegut segell discogràfic Cambra Records. El tercer és Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011). El 2012 va celebrar al Palau de la Música de València un concert commemoratiu dels seus 10 anys de carrera musical i en va gravar el disc en directe #paualpalau (RGB Suports, 2014). El 2013 va presentar Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, un llibre-disc. El seu sisè disc es titula L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016) i va ser enregistrat i masteritzat a Tennessee. El 2018 publica Ciutat a cau d’orella (Bureo Músiques, 2018). El seu darrer àlbum es titula Les hores mortes (RGB Suports, 2020).

Aina Torres Rexach

Aina Torres Rexach (Barcelona, 1984) és poeta, escriptora, periodista i gestora cultural. Ha publicat els llibres Dones Rebels. Històries contra el silenci (Sembra Llibres, 2019), el poemari Baula de la nit (Pagès Editors, 2018), l’antologia Manual de Pedrolo (Amsterdam. Ara Llibres, 2018), la biografia Montserrat Roig. La memòria viva (Sembra Llibres, 2016) i el poemari Dos hiverns i un incendi (Viena Edicions, 2014), guanyador del Premi de Poesia Martí Dot. Ha escrit als llibres col·lectius Terra de ningú (Pol·len Edicions, 2017), A Ovidi Montllor. Un temps, una estima, una idea (Lo Diable Gros, 2016) i Màtria. Noves veus poètiques dels Països Catalans (Germania, 2013).

Ha creat diversos espectacles poeticomusicals com Després de la pluja que interpreta amb el cantautor Montañez; La mirada violeta. Marçal i Roig que interpreta amb la cantautora Meritxell Gené o Versos, jazz i incendis que interpreta amb el saxofonista Roger Martínez.

Edgar Casellas Vidal

Edgar Casellas Vidal (Albanyà, 1985) s’ha format com a violoncel·lista als conservatoris de Barcelona, Badalona, Colònia, Utrecht i Brussel·les. Ha estat guardonat en diversos concursos de música de cambra, participant en nombrosos festivals arreu d’Europa.

Amb el viloncel ha actuat amb tota mena de formacions en festivals o gravacions tant clàssiques com modernes com la Simfònica del Vallès, Giorquestra, Orquestra Unesco de Barcelona o Arts Symphony Orquestra. També amb Els Catarres, Lax’n’Busto, Pep Sala, Teràpia de Shock, Maldita Nerea, Els Pets, Adrià Puntí, Josep Carreras, Kate Ryan, Concha Buika, Andrea Bocelli, Ainhoa Arteta, Shakira o Sílvia Pérez Cruz. Compagina els concerts amb la docència sent professor de violoncel a Figueres i Girona.

 

Cal accedir al recinte 10 minuts abans del començament de l’activitat. En cas contrari, l’organització podrà reassignar la localitat a una altra persona.

  • L'aforament és limitat.
  • És obligatori l'ús de la mascareta durant tot l'acte.
  • Cal mantenir la distància interpersonal d’1,5 m.
  • Cal fer rentat de mans amb el gel hidroalcohòlic que es troba a l'entrada del recinte.
  • S'ha de seguir en tot moment les indicacions de l'equip de l'organització. 
  • Es prega arribar amb 25 minuts d'antelació per poder fer l'entrada a l'espai de forma esglaonada.
  • En el cas de no poder venir us preguem que ens ho feu saber a aquesta adreça de correu electrònic centric@elprat.cat .
  • L'organització es reserva el dret d'assignar les localitats per grups d'assistents. No es podran fer canvis en els llocs assignats.
  • **Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.
  • Accessible

Activitats relacionades