Esteu aquí

El Centre Cívic Jardins de la Pau impulsa la modalitat 'Fotografia i societat' en el marc de la Convocatòria /UNZIP 2020

Les propostes es poden presentar per via presencial o telemàtica fins a l'1 de juny

dimecres, 20 maig, 2020 - 12:00

Obre la Convocatòria /Unzip 2020 per a la realització de projectes d'art vinculats al Prat de Llobregat. Aquesta convocatòria s'adreça a creadors i creadores i agents culturals, educatius i socials de la ciutat i de tot el territori català, i a qualsevol persona, col·lectiu i entitat amb ganes de posar en marxa idees i projectes a través de metodologies i propostes artístiques. El context actual és un moment clau per continuar aprofundint en com ens afecten com a individus i com a col·lectius les condicions culturals, educatives, socials, polítiques, econòmiques i ecològiques que ens envolten. Per aquesta raó, és important continuar oferint suport a les creacions amb una visió crítica i col·lectiva, proposant relacions aparentment estranyes i inèdites que generen noves possibilitats de convivència.

Modalitat Fotografia i Societat

Al Centre Cívic Jardins de la Pau la fotografia és una manera de construir relats col·lectius i intergeneracionals, d'observar la realitat de manera crítica, de co-generar i de parlar dels vincles que tenim amb un territori i entre nosaltres al mateix temps que succeeixen, de plantejar-nos què és el que volem recuperar, reprendre i fins i tot reinventar o generar de nou.

Per això des del Centre Cívic Jardins de la Pau s'impulsa la modalitat de Fotografia i Societat, concebuda al voltant de projectes que incorporin l’ús de la imatge com a element essencial d’un treball d’investigació i reflexió social en l’entorn del Prat de Llobregat. 

De cara a la selecció del projecte es tindran en compte diversos factors, com ara les possibilitats de la proposta per a establir vincles amb el territori i amb les comunitats de referència, o el contacte previ amb agents, persones i/o entitats i col·lectius locals. També es valorarà la capacitat de proposar un ús crític de la fotografia i la capacitat de captar, des d'una mirada pròpia, els aspectes de la realitat que ens envolta i que possibilitin la generació de coneixement i opinió sobre temes d’actualitat.

En aquesta edició la dotació econòmica de les beques s'ha incrementat, i concretament en aquesta modalitat consta de 2.000€ en concepte de beca i fins a un màxim de 1.500€ per a despeses de producció.

La selecció de les propostes es farà durant el mes de juny i el projecte escollit en la modalitat de fotografia es presentarà a la ciutat durant els mesos de novembre i desembre. Si estàs interessat/ada en participar, recorda que pots presentar el teu projecte fins a l’1 de juny. En cas que et sorgeixi qualsevol dubte sobre com fer el teu dossier, et recordem que pots fer apuntar-te a la segona sessió del taller de dossier que ofereix /Unzip, el proper 22 de maig, així com escriure’ns un mail al centre cívic i t’assessorarem en la modalitat.

 

Compartir

Noticies relacionades

centric_lectura_gemma ruiz

divendres, 26 abril, 2024 - 11:30

Recta final del Primavera de llibres i lletres al Cèntric

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz presentarà el seu llibre “Les nostres...

dijous, 25 abril, 2024 - 16:00

Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement i la celebració de la dansa

Aquesta disciplina artística, protagonista durant el mes d’abril al Prat

dijous, 25 abril, 2024 - 12:00

En marxa el "Connecta Jove" als Centres Cívics de la ciutat

Alumnat de diferents instituts imparteix sessions sobre eines digitals als...