Esteu aquí

70 participants al directe del psicòleg Jaume Funes sobre les vivències amb infants i adolescents en confinament

Infants confinats però interconnectats. Com educar per ser persones entre pantalles. Com conviure-hi i viure amb incertesa. Descobrir com aprenen els nostres fills i filles. Com serà retrobada? Especial cura en la salut mental i vincles emocionals.

dilluns, 4 maig, 2020 - 09:15

Els departaments municipals de Salut Pública i Consum, i Educació van sumar esforços i complementar els projectes de l'Aula de Salut i Pratfamílies per convidar el psicòleg Jaume Funes a un directe d'Instagram el passat dijous a parlar de les vivències de les famílies amb infants i adolescents en confinament. Hi van participar 70 persones, en una xerrada molt intensa, en què es van posar sobre la taula alguns dels interrogants que moltes famílies i professionals tenen al voltant de la salut i l'educació.

Aquests dies s'ho estan replantejant tot: com serà la retrobada, com se sentiran infants, famílies i professionals i de quina forma s'haurà de reconstruir els espais i les relacions. Molt d'èmfasi en què no siguin infants, adolescents i joves qui paguin les conseqüències de la crisi que molt probablement es viurà. Una especial preocupació per la salut mental i la reconstrucció de vincles "molt probablement trobarem algú enfadat". Però també cal celebrar que les barreres entre famílies i escola s'han desmantellat: el professorat ha conegut què hi a la vida de cada infant (més enllà de l'activitat acadèmica), i les famílies han descobert com aprenen les seves criatures. L'ofici de docent s'ha posat molt en valor, i en aquest sentit convida a que l'educació online i el benestar digital sigui una oportunitat i no només una adaptació del que ha estat l'educació tradicional.

Jaume Funes, psicòleg i educador, té una àmplia experiència en el treball educatiu i una molt recomanable bibliografia de la qual reproduïm un extracte.

El seu "bestseller" Estima' m quan menys ho mereixi, perquè és quan més ho necessito és d'obligatòria lectura per a les famílies amb adolescents però també per a professionals de l'Educació. Molt recomanable el recentment publicat Fer de mestre quan ningú sap per a què serveix, que pren una significació més potent per la situació que estem vivint, i a punt de veure la llum Quiéreme, pero necesito que me cuentes más. Cómo educar para dar besos y abrazos, pasar de las drogas y ser persona en un mundo digital.

Jaume Funes és també molt actiu a les xarxes socials i hi ha un bloc en el qual es pot trobar molta més informació.

S'agraeix l'esforç que han fet les AMPA i els equips directius dels centres educatius del Prat per difondre el directe.

Tota la programació de #pratfamilies a elprat.cat/educacio i de l’Aula de Salut a elprat.cat/salut

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...