Esteu aquí

Alumnes de l’Institut Baldiri Guilera fan un taller amb l’entitat Amics del Modelisme Ferroviari

En el marc del projecte Serveis Comunitaris d'aprenentatge i servei

dimarts, 26 febrer, 2019 - 10:00

Aquest mes de gener l’entitat d’Amics del Modelisme Ferroviari ha iniciat una activitat educativa emmarcada sota el projecte Serveis Comunitaris que impulsen el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Educació del Prat de Llobregat i que combina processos d’aprenentatge i servei a la comunitat, garantint que els i les estudiants, dins el currículum escolar, protagonitzin accions de compromís cívic per tal d’esdevenir membres actius d’una societat democràtica i participativa.

L’alumnat de secundària que participa a aquesta primera edició pertany a l’Institut Baldiri Guilera. Un grup de 6 alumnes aprenen les tècniques que es fan servir en la disciplina del modelisme ferroviari, coneixen la vida de l’entitat i la col·laboració desinteressada de les persones que hi participen i la documentació del procés d’aprenentatge per a la posterior exhibició a grups d’educació en el lleure del barri de Sant Cosme, on resideix l’entitat.

L’experiència engresca especialment a l’entitat, que sempre ha col·laborat amb el Departament d’Educació per obrir les seves portes a l’alumnat de la ciutat i mostrar la tasca de recerca històrica i artística que realitzen. La proposta que van presentar a principis de l’any passat ja s’ha dut a terme a municipis propers amb una valoració molt positiva de totes les parts i compta amb el suport de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...

dilluns, 29 abril, 2024 - 14:30

Les AFA encaren el tram final del curs amb els projectes a ple rendiment

Al Prat hi ha 20 associacions de famílies d’alumnes, amb prop de 5.000 nuclis...