Esteu aquí

Comença una nova edició del projecte d'aprenentatge i servei Connecta Jove

L'alumnat de 3r i 4rt d’ESO que hi participa imparteix després tallers d’informàtica i competències digitals a persones adultes de la ciutat

divendres, 3 febrer, 2017 - 12:30

Aquesta setmana ha començat una nova fase del projecte d’aprenentatge i servei (APS) Connecta Jove, en col·laboració amb l’Institut Escola del Prat, l’Institut Estany de la Ricarda i l’Institut Ribera Baixa del Prat.

L'APS és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els participants es formen tot intervenint sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

El projecte, desenvolupat per la Fundació Catalana de l’Esplai gràcies al suport de l’Ajuntament, fa  possible que l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO que hi participa es formi i imparteixi després tallers d’informàtica i competències digitals a persones adultes de la ciutat. L’experiència forma part del curriculum i és, per tant, avaluable. 

Hi participen 45 alumnes

Aquesta és la 4a edició del projecte al Prat. Hi participen 10 alumnes de l’Institut Escola del Prat i de l’Institut Estany de la Ricarda que segueixen plans de diversificació curricular als seus centres, i 35 alumnes de l’Institut Ribera Baixa, que participen de la proposta educativa del servei comunitari.

En aquesta edició, els i les joves impartiran classes d’informàtica bàsica i ús de mòbils a l’Escola Pepa Colomer, a l’Equipament Cívic Delta de Llobregat, al Centre Cultural Remolar, a l’Associació de la gent gran de l’Esplai la Caixa i al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, amb persones usuàries de la Fundació Rubricatus. 

Sessions sobre impressió en 3D

Enguany, com a novetat, s’inclouran sessions formatives sobre impressió en 3D a càrrec de persones voluntàries de l’empresa Ricoh, en col·laboració amb el departament de responsabilitat social corporativa de la companyia. L’objectiu és que sigui després l’alumnat qui ho ensenyi a professorat interessat de diferents centres educatius.

L’APS és un projecte educatiu amb utilitat social. Requereix i alhora estimula un veritable treball en xarxa entre el conjunt d’agents que hi participen i enforteix el treball comunitari als territoris a on es desplega. 
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...