Esteu aquí

Viu l'Òpera! Projecció "Cavalleria Rusticana & Pagliacci", amb Jonas Kaufmann

Cavalleria Rusticana & Pagliacci

Des de fa més d'un segle, "Cavalleria rusticana i Pagliacci" s'han representat juntes perfecció. De fet, es combinen tan bé que el pròleg de Pagliacci s'ha representat sovint, abans de l'escena inicial de Mascagni com una introducció a les dues òperes.Les dues òperes se centren en una mort per gelosia amorosa.

Ambdues obres utilitzen mètodes operístics tradicionals, atès que l'alternança convencional entre melodia expressiva i trama narrativa és bastant clara. Però la brevetat i fluïdesa amb què Mascagni i Leoncavallo estableixen l'escena i la manera en què ambdós compositors defineixen la importància dels esdeveniments dramàtics amb gran claredat i en el que sembla ser temps real, són el que distingeix de manera crucial el mètode de composició d'aquestes primeres i emblemàtiques obres del verisme.

A Cavalleria Rusticana, a mesura que el poblet de Sicilia es prepara per celebrar la Pascua de Resurrecció, es mostren les conseqüències dels desitjos prohibits. La revelació del enamorament entre Turiddu -el marit de Santuzza- i Lola -la dona de Alfio- tenyeix de vermell la aquest el dilluns de Pascua.

El famós intermezzo, va ser utilitzat en la banda sonora de la pel·lícula El padrí III, el desenllaç de la qual s'esdevé també durant una representació d'aquesta òpera al Teatro Massimo de Palerm.

A Pagliacci, un grup d'intèrprets presenten una comèdia sobre un marit cobert i la seva bella i coqueta dona. Però la vida es troba molt a prop de l'art d'aquesta companyia. Amb el pallasso jorobat Tonio que tira les cadenes de l'escenari, actuar de repente és un joc perillós.

Aquesta Projecció es complementa amb la Taula rodona de divendres, 8 de febrer a les 19 h al Cèntric Espai Cultural 

  • Accessible