Esteu aquí

Viu l'Òpera! "Norma", de Vincenzo Bellini

Don Quixote

"No hauríem d'avergonyir de plorar d'emoció a l'escoltar-la" - Això va dir Richard Wagner de l'òpera més cèlebre de Vincenzo Bellini. La considerava l'exemple perfecte de tragèdia musical. Norma està merescudament al capdamunt del romanticisme italià. I aquesta producció emfatitza els aspectes rituals del drama, amb un director emergent de l'escena nord-americana, Kevin Newbury.
Durant el poder romà en la Gàl·lia, la gran sacerdotessa Norma viola el seu vot de castedat amb un procònsol romà, Pollione, amb qui té dos fills en secret, però acaba sentint-se despitada per una altra dona. És una heroïna clàssica, apassionada i venjativa. Aquest és el punt de partida d'allò més reeixit de Bellini, l'últim i millor compositor del bel canto. Aquesta òpera va fracassar en la seva estrena, però després s'ha convertit en tot un èxit. Norma es va estrenar al Liceu el 1847, acabat d'inaugurar el Teatre, i va ser la tercera òpera en representar-se.

Estrenada el 26 de setembre de 1831 al Teatro alla Scala de Milà. Presentada per primer cop al Gran Teatre del Liceu el 16 d'octubre de 1847. Ultima representació al Liceu el 30 de juliol del 2007.

Lloc en el qual es desenvolupa l'obra: la Gàl·lia.
Època: segle I a. C. (ocupació romana)

La trama gira entorn de l'amor que sent la sacerdotessa Norma per Polión, procònsol romà. Ell, pare dels seus fills, estima una altra dona, Adalgisa, també sacerdotessa. L'enfrontament entre les dues se simbolitza en el cèlebre duo "Mira O Norma". Abans que s'alci el teló, la sacerdotessa Norma, filla del cap dels druides Oroveso, és l'amant secreta del procònsol Polión, del qual ha tingut dos fills, custodiats per la fidel Clotilde mentre la resta no ho sap. El romanç fa que Norma tracti per tots els mitjans de fer callar la rebel·lió contra Roma, esperant que s'estableixi la pau entre els dos pobles i així no perdre al seu estimat.

17.30 h Comentari previ a la projecció a càrrec de Miquel Àngel Martínez

Foto: Cory Weaver

  • Accessible

Activitats relacionades

A todo tren 2: Sí, les ha pasado otra vez

Tipus: Cinema
Quan: 06/12/2022
On: Cinema Capri

A todo tren 2: Sí, les ha pasado otra vez

Tipus: Cinema
Quan: 08/12/2022
On: Cinema Capri