Esteu aquí

Viu l'òpera "La Bohème", de Giacomo Puccini

la_bohem_Salzburg_2012

Una de les òperes interpretades amb més freqüència arreu del món, "La Bohème" de Giacomo Puccini, en una producció estrenada el 2012 al Festival de Salzburg. Una producció amb una brillantor ja garantida pel repartiment estrella, dirigit pel director de direcció Daniele Gatti.

"Amb la segona estrena de l'òpera de la Filarmònica de Viena, voldria trencar un encanteri que sembla que va decretar que Giacomo Puccini és anatema del Festival de Salzburg - un fet que no he entès mai. Des que es va fundar aquest Festival, hi ha hagut una sola producció de “Tosca” i una de “Turandot”, i cap de les altres obres no va ser presentada al programa ", afirma el director artístic Alexander Pereira.

Puccini i el seu llibretista van donar un tractament musical i dramatúrgic als relats de Henri Murger, que havia memorialitzat la vida dels artistes i bohemis parisencs a la novel·la serialitzada “Scènes de la vie de bohème” a mitjan segle XIX. Tanmateix, l'obra difícilment té una trama en el sentit més estricte. Com en una pel·lícula, escenes, imatges i impressions passen davant l'espectador. Com les instantànies, les imatges registren el pacte d'amistat entre quatre joves a la metròpoli de París: Rodolfo escrivint, Colline filosofant, Marcello pintant i Schaunard, que s'ha dirigit cap a la música.  L’objectiu principal del director d’escena italià, Damiano Michieletto, és trobar una forma contemporània per a la història i copsar l’actitud davant la vida dels joves d’avui: els que es posen de manifest per les seves passions, persegueixen les seves visions i s’atreveixen a buscar nous camins en l’art – encara que en la seva majoria fracassin -.

Consulta o descarrega el programa de mà

Caldrà fer ús de mascareta.

 

Activitats relacionades

Paraula simbòlica, amb Roger Canals

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 12/12/2023 de 19:00 a 20:00 h
On: Cèntric Espai Cultural