Esteu aquí

Viu l'Òpera! "Ariadne auf Naxos", de R. Strauss

Ariadne auf Naxos_Salzburg_2012

La primera estrena d’òpera de la Filarmònica de Viena al Festival de Salzburg del 2012, realitzada per Daniel Harding, va comptar amb una obra coneguda però tractada d'una forma mai vista: “Ariadne auf Naxos”, de Richard Strauss, va tenir la seva estrena mundial en la versió original fa cent anys. El Festival de Salzburg va celebrar aquest aniversari com a homenatge als tres pares fundadors, atès que Strauss i Hofmannsthal van dedicar aquesta òpera a Max Reinhardt.

“Ariadne auf Naxos” va ser la tercera col·laboració de Richard Strauss i Hugo von Hofmannsthal, posteriora al gran èxit de “Der Rosenkavalier”. Originalment projectat com a "divertiment amb una petita orquestra de cambra", el projecte es va expandir en una gran aventura que combina òpera, drama i ballet,  i va ser un fracàs mundial en 1912. El Festival de Salzburg es va comprometre a complir "el somni encara meravellós  dels seus creadors: reunir diferents gèneres de teatre, ballet, drama, música i cant." Sven-Eric Bechtolf va dirigir aquesta producció poc convencional adaptant l’obra de Molière “Le Bourgeois gentilhomme”, que va precedir a“Ariadne auf Naxos” en el seu moment, i restablint la música de ballet escrita per a ell posteriorment.

 "Han passat cent anys des que Hofmannsthal va començar a treballar en aquest conte amb Strauss,  tremendament pragmàtic i dramàticament talentós, cent anys després de la desastrosa estrena mundial d' “Ariadne auf Naxos”. Aquest "aniversari" és una gran oportunitat per revisar la versió original. I on tindria més sentit que a Salzburg? ”(Sven-Eric Bechtolf).

A les 17 h, comentari previ a l'òpera amb Miquel Àngel Martínez 

  • Accessible