Esteu aquí

Violències masclistes i mitjans de comunicació

Taula rodona sobre com es tracten les violències masclistes per part dels mitjans de comunicació, així com resaltar bones pràctiques. Hi participaran les periodistes Núria Ribó i Rebeca Carranco. Moderarà Marta Corcoy, presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. 

És necessari que els mitjans de comunicació tractin aquesta temàtica? com són els titulars de premsa que ens informen d'aquestes violències? què s'hauria d'explicar i com? són algunes de les preguntes que es formularan entre les participants d'aquesta conversa de reflexió sobre quin paper tenen els mitjans de comunicació. 

Aquesta taula rodona, es podrà veure a través d'aquest enllaç al Youtube de l'Ajuntament del Prat 

Breu presentació participants: 

- Núria Ribó, periodista amb 43 anys treballant a la ràdio i a la televisió, dels quals 9 anys com a corresponsal als EEUU i a Gran Bretanya. Ha realitzat diversos documentals com, per exemple, O mía o de nadie, guanyador del premi que atorga l'Instituto de la Mujer a les produccions contra la violència de gènere. És autora del llibre Hillary: la biografía de Hillary Rodham Clinton (1993) i Hillary: retorno a la Casa Blanca (2008)

- Rebeca Carranco, periodista del diari El País, on ha treballat a Madrid, Màlaga, Girona i Barcelona. Especialitzada en temes de successos, ha format part de l'equip de discussió del codi de bones pràctiques pel tractament de la prostitució als mitjans de comunicació elaborat per l'Ajuntament de Barcelona. El 2012, va rebre el premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista pel tractament de la violència masclista, que atorga l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. 

- Marta Corcoy Rius, Doctora en Comunicació i Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Experta en comunicació local pública i gènere. Investigadora a la UAB i presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

 

 

  • Accessible

  • Streaming

Activitats relacionades

Reunió Consell de Dones

Tipus: Proposta
Quan: 21/10/2021 de 18:00 a 20:00 h
On: Centre Cívic Palmira Domènech

Xerrada sobre fotografia documental amb David Airob

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 22/10/2021 de 18:30 a 20:00 h
On: Centre Cívic Jardins de la Pau

Inscripcions Obertes